TIL KVINNEFEST: – Vi må be om vekkelse, men også fortelle mennesker om Jesus, sier Berit Iversen Drivdal. FOTO: PRIVAT 

Damer i byen: – Fødselshjelpere i Guds rike

Berit Iversen Drivdal fra Damer i Byen opplever at kristne kan være den største hindringen for vekkelse. På ImFs kvinnefest onsdag kveld vil hun gi tips til hvordan man kan dele Jesus i hverdagen.

På grunn av korona har det ikke blitt noe av ImFs årlige kvinnefest de to siste årene, men 20. april er det klart for kvinnefest igjen. Hovedleder Berit Iversen Drivdal i Damer i Byen har fått æren å være taler på årets fest. Temaet for talen er «Hvordan dele Jesus i hverdagen?» 

Flere steder

Damer i byen er en vekkelsesorganisasjon som jobber med disippelgjøring. Den har sitt utspring i Kristiansand, men finnes også i Volda, Lyngdal og Drammen. 

– Vi har tro for spredning til stadig nye steder i landet. Vi ønsker å gjøre evangeliet tilgjengelig og kommunisere det slik at det blir forstått av dagens mennesker. Målet er at mennesker skal møte Jesus, bli satt fri, følge Jesus og gi ham videre, forteller Drivdal til Sambåndet. 

Overrasket

Damer i Byen har storsamlinger der det er sofaprat, appell og invitasjon til frelse og forbønn.
– Det er lagt opp slik at en kan invitere kirkefremmede og ikke-kristne, naboer, venner, familie, og der de får innblikk i hva det betyr å ha et trosliv og en relasjon til Jesus. 

Ifølge Berit Iversen Drivdal er det mange som kommer på storsamlingene som blir positivt overrasket og utbryter: «Er det slik å være kristen!»

– Hvordan kommuniserer dere evangeliet slik at dagens mennesker forstår det?

– Vi har bedt mye på forhånd, og vi trener på det å kommunisere slik at evangeliet blir forstått, og vi trener på å invitere folk. Min opplevelse er at det er vi kristne som er den største hindringen for vekkelse. Jeg har møtt flere som har sagt: «Aldri har noen invitert meg i kirken. Jeg trodde ikke de ville at jeg skulle komme.» Mange er glade for å bli invitert til våre samlinger.

Løgntanker
En annen hindring for at mennesker tar imot evangeliet, er løgntanker som folk har om seg selv og om det å være kristen. 

– Det kan være tanker om at en ikke er verdifull og god nok, eller tanker om skyld og skam. Gjennom det vi kan kalle bønn til indre gjenopprettelse, opplever vi at kvinner får gjenopprettet sitt indre menneske og gir slipp på løgntankene, og at de blir frelst og helbredet, sier Drivdal. 

Når noen tar imot Jesus gjennom Damer i Byen sitt arbeid, får de tilbud om å bli med i bibelgruppe der de får oppfølging. Det er cirka 100 kvinner med i Damer i byen, og de har 11 bibelgrupper.

Små ting
– Du får det til å høres lett ut å bidra til at mennesker tar imot Jesus?

– Vi kommer ikke med fasitoppskriften, men eksempler på hvordan legge til rette for at mennesker kan bli frelst. For eksempel er folk blitt frelst gjennom banale og små ting som vi gjør eller sier. At mennesker blir frelst er et samarbeid mellom Gud og mennesker. Vi er fødselshjelpere i Guds rike. 

– Hva vil du si på ImFs kvinnefest?

– Jeg vil komme med enkle, banale tips som jeg tror Gud kan bruke til å oppmuntre oss til å gå ut og dele troen. Vi sier at vi må be om vekkelse, og vi er gode til å be om vekkelse. Det er den største løgnen. Vi må be om vekkelse, men ikke bare det, vi må også gjøre det, det vil si forteller mennesker om Jesus. Det handler om enkel hverdagstro, sier Berit Iversen Drivdal.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.