50 ÅR: Her synger Marit Stokken Berland (t.v.) og Irene Krokeide Alnes på Landssommerstevnet i Alta i juni 2022. FOTO: PETTER OLSEN

Markerer 50 år på veien med evangeliet

Marit Stokken Berland og Irene Krokeide Alnes er ikke lenger ansatt i Indremisjonsforbundet, men de er fortsatt med. I år kan de feire 50 år som sangevangelister.

På Lederkonferansen i 2021 tok daværende generalsekretær Erik Furnes i ImF av seg skoene for Marit Stokken Berland og Irene Krokeide Alnes, eller bare Marit og Irene, for deres lange og tro tjeneste i organisasjonen og for evangeliet.

I år har de 50-årsjubileum som sangevangelister, og de er fortsatt med som fritidsforkynnere.

ImF Sunnmøre og kretsleder Johan Halsne har tatt initiativ til å markere Marit og Irenes 50-årsjubileum. Fredag 22. november blir det møte på Valderøy bedehus, lørdag 23. november i Straume Forum

Sunnmøre og Sotra
– Vi tenker at det er naturlig å ha en markering her på Sunnmøre i nærheten av Godøy, der de bor, sier Halsne.

I tillegg blir det en markering i Straume Forum.

– Det er også naturlig, fordi de har vært ansatt i ImF, og så startet de arbeidet som sangevangelister ute på Sotra.

Da Marit og Irene feiret 40 på veien som sangevangelister, ble det markert med stor konsert og stor turné etterpå, hvor de hadde møter på Bildøy, Fitjar, Åkrehamn, Randesund, Sandefjord, Tau, Nærbø og Flekkefjord.

Evangelisttjenesten
 Hva vil dere med markeringen?

– Det vi ønsker, er å fokusere på evangelisttjenesten. Vi tenker det er en utrolig viktig og umistelig tjeneste som må dyrkes frem igjen. Vi ønsker å gi de som har kall til evangelisttjeneste, og spesielt som sangevangelist, frimodighet i sin tjeneste. Det gjør vi ved å hedre to som har vært sangevangelister hele livet, og ved at vi inviterer med Emilie Lindberg, som er en ung sangevangelist i Norden i dag, sier Halsne.

Program
I Straume Forum blir Håkon C. Hartvedt, som har skrevet 15-20 av sangene som Marit og Irene synger, med. Sveinung Andersen blir med både i Straume Forum og på Valderøy. På Straume blir også gruppa Selah med. Musikklinjen på Bildøy Bibelskole er invitert, og Valderøy-kvartetten og Arild Berstad blir også med.

Halsne forteller videre at programmet vil være slik at Marit og Irene plukker ut 16 sanger på sitt repertoar som skal synges de to kveldene. De skal bidrar litt, men i de fleste tilfeller er det de andre sangerne som er med, som skal synge sangene Marit og Irene har plukket ut.

Kollekten som blir samlet inn, skal gå uavkortet til evangelisttjeneste i ImF generelt.

Sekulariserte nordmenn
 Hva tenker du når det gjelder evangelisering og evangelisttjenesten i dag, med tanke på å formidle evangeliet til sekulariserte nordmenn og i dagens samfunn?

– Jeg tenker at fortsatt, og nå snakker jeg litt ut fra erfaring også, er det slik at sangevangelisten evner å nå sekulariserte nordmenn, fordi selv sekulariserte nordmenn liker sang og musikk. Og mange sekulariserte nordmenn liker også den sang- og musikkstilen som sangevangelistene har, som ofte er country og gospeldrive og litt vise og salme, sier Johan Halsne.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.