ØST-AFRIKA: KVS Lyngdal har Sennespsfrøskolen på Madagaskar som misjonsprosjekt. Her er tre fra prosjektstyret på besøk: Fra v bak: Trude Vidsjå, Lea Severine Lande Dybvik og Samuel Kolltveit. FOTO: Privat

Har samlet inn over 1,5 millioner til misjonsprosjekt

Elevene på KVS Lyngdal holder på å avslutte innsamlingsaksjonen til årets misjonsprosjekt på Madagaskar. Håpet er å slå den gamle rekorden.

Dette skoleåret har elevene på KVS Lyngdal, som er eid av Indremisjonsforbundet, samlet inn penger til Sennepsfrøskolen på Madagaskar. Det er en skole for barn som kommer fra vanskeligstilte familier i slummen. Prosjektet går ut på å gi barna en yrkesfaglig utdanning der de kan velge mellom industriell søm, IKT (informasjons- og kommunikasjonsteknologi) og agronomi og landbruk.

Prosjektet
– Der skal de få de mest relevante yrkene hvor de kan få lønn i nær fremtid og mulighet til å komme seg ut av slummen, sier misjonsprosjektleder Lea Severine Lande Dybvik til sambåndet.no.

Pengene har så langt blitt brukt til å bygge et grisehus. Videre skal de gå til å oppgradere skolen med nye bygg og utstyr, slik at skolen kan få plass til flere elever og drive disse yrkesfagene.

Innsamling
– Hva har dere gjort for å samle inn penger?

– Vi har hatt mange arrangementer på skolen, alt fra juleball til kakesalg og auksjon av gjenglemte gjenstander på skolen. Det har vært mye kiosk, det har vært ringekveld, og vi har også hatt en aksjonsdag hvor hver elev er ute og jobber en dag for å samle inn til misjonsprosjektet, forteller Lande Dybvik.

I mai hadde skolen misjonsløp, og der fikk elevene inn 710.000 kroner. Styret for innsamlingsaksjonen har hatt et mål om å samle inn totalt to millioner kroner.

Rekorden
– Vi ser at vi ikke kommer til å nå det, men vi satser på vi kommer til å slå rekorden, sier Lande Dybvik.

Så langt har de samlet inn over 1,5 millioner kroner. Rekorden er ifølge Lande Dybvik 1,6 millioner kroner. Innsamlingsaksjonene avsluttes onsdag 19. juni.

– Det er travelt og en veldig spennende innspurt.

Engasjement
Misjonsprosjektlederen er veldig fornøyd med årets innsamlingsaksjon.

– Det har vært et veldig kjekt år. Hele skolen har vært med, og det har vært utrolig mange engasjerte elever. Folk har vært villig til å ofre litt eller være med på ting eller bruke en time til å samle inn penger. Vi har både samlet inn mye penger og gjort morsomme ting på skolen sammen, oppsummerer Lea Severine Lande Dybvik.

En uke etter avslutning kan hun komme med resultatet av innsamlingsaksjonen. Det landet på 1,589 000 kroner.

Framnes
Framnes kristne vidaregåande skule, som er eid av ImF sammen med Indremisjonssamskipnaden, har et prosjekt i Thailand drevet av NMS, som sitt misjonsprosjekt. Skolen har 270 elever, og de har, ifølge dagen.no, samlet inn 1,4 millioner kroner til prosjektet. Det betyr at hver elev i gjennomsnitt har samlet inn 5185 kroner.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.