SENTRALT: Leiligheten ligger i Ole Vigs gate på Majorstuen i Oslo, i samme bygg som en McDonald's-restaurant. FOTO: PRIVATMEGLEREN PARK

Leilighetssalg ga 9,5 millioner til Bibelskolen

Bildøy bibelskole har solgt en arvet leilighet i Oslo for 9,45 millioner kroner. Arven inkluderer også en fritidseiendom i Bygstad i Sunnfjord.

– Vi er veldig glade for dette og skal forvalte verdiene etter beste evne, sier rektor Andreas Evensen ved Bildøy bibelskole.

Når Sambåndet snakker med ham onsdag ettermiddag, er det bare en times tid siden han aksepterte budet. Prisen mangler bare 50.000 på å være én million kroner høyere enn prisantydningen.

– Det flere budgivere, konstaterer Evensen.

Sentralt

Leiligheten er på 95 kvadratmeter og ligger i Ole Vigs gate på Majorstuen i Oslo, med kort vei til nærmeste T-banestasjon. Leiligheten er i et stort bygg der også en McDonald’s restaurant holder til.

«Drømmeprosjekt med to balkonger og enormt potensial», erklærer eiendomsmegleren i salgsannonsen.

STASELIG: Detaljer fra bygningen i Ole Vigs gate. FOTO: PRIVATMEGLEREN PARK

– Jeg har vært i leiligheten et par ganger. Den har karakter av å være et oppussingsprosjekt, sier Evensen.

Overraskelse

Det var i august i fjor at Bibelskolen ble orientert om arven via et brev fra Oslo tingrett. Kvinnen som eide leiligheten, var midt i 70-årene da hun døde.

– Brevet kom som en gledelig overraskelse, bekrefter Evensen.

MAJORSTUEN: Ole Vigs gate sett fra Rosenborggata. Bildet er fra 2014. Foto: Jan-Tore Egge/Wikipedia Commons

Det de vet om kvinnen, er at hun opprinnelig var fra Bygstad i Sunnfjord, men at hun bodde i den aktuelle leiligheten i Oslo.

Relasjon

– Om relasjonen hennes til Bibelskolen vet vi bare at hun har vært her på kortkurs – eksempelvis en ukes bibelkurs – i den tiden vi hadde lov til å tilby det, sier Evensen og fortsetter:

– Det er stort å kunne få en slik gave – at hun tenkte på oss da hun laget testamente.

Småbruk

Mandag reiser rektoren til Bygstad for å se nærmere på fritidseiendommen som også er en del av arven. Eiendommen var opprinnelig et småbruk. Verdien på denne delen av arven er foreløpig ukjent.

– Har dere allerede nå tanker om hva pengene skal brukes til?

– Vi har begynt drøftingen av det i styret. Eksempelvis er det hele tiden vedlikeholds- og investeringsbehov, påpeker rektor Andreas Evensen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.