LYNGMO: Etter at Sogn og Fjordane Indremisjon ble lagt ned i fjor har Indremisjonsforbundet overtatt som eier av leirstedet Lyngmo ungdomssenter. FOTO: Sambåndet arkiv

Forbundets leirsted søker nye medarbeidere

Etter at Sogn og Fjordane Indremisjon ble lagt ned i fjor, har ImF sentralt for første gang blitt leirstedseier.

Det var over nyttår at Indremisjonsforbundet (ImF) overtok som deleier av Lyngmo ungdomssenter i Hafslo i Luster kommune. Sogn og Fjordane Indremisjon vedtok på et ekstraordinært årsmøte 16. september 2023 å legge ned kretsen som juridisk enhet. ImF eier leirstedet sammen med Norsk Luthers Misjonssamband (NLM).

– På Lyngmo er vi glad for at vi har en stor og trygg eier i lag med NLM. Jeg tror ikke det blir så stor forskjell for oss om det er Sogn og Fjordane Indremisjon eller om det er forbundet som står formelt som eier, sier daglig leder Kjetil Stautland til sambåndet.no.

Tre ledige stillinger

Et halvt år etter at ImF overtok som eier, søker Lyngmo etter tre nye medarbeidere; daglig leder, drifts- og administrasjonsarbeider og kjøkkenmedarbeider. Søknadsfristen er 1. juli.

Stautland, som har jobbet 19 år på Lyngmo, skal jobbe frem til nyttår slik at det blir lagt til rette for gode overganger.

– Jeg slutter enkelt og greit fordi jeg er i en fase der jeg har behov for og ønsker å prioritere familien litt mer enn jeg klarer i dag, forklarer han.

– Hva skal du gjøre videre?

– Det vet jeg ikke ennå. Jeg skal jobbe ut året, så jeg har ennå ikke noe press på meg om å finne en ny jobb.

Virksomheten

Stautland har bachelor i akvakultur som utdanning fra Høgskulen i Sogndal.

– Jeg tror at der er mange muligheter når det gjelder hva jeg kan drive med, og det blir ikke nødvendigvis jobb i akvakulturnæringen.

Lyngmo ungdomssenter har sju fast ansatte, cirka 15 sommervikarer og fire-fem årsverk i dugnad. Det er arrangementer og utleie cirka 230 dager i året. Det drives leir for barn og ungdom, familier, voksne og eldre, og det er andre kristne arrangement og ekstern utleie.

LUSTER: Leirstedet ligger ved Hafslovatnet. FOTO: PETTER OLSEN

Trives

Lyngmo Gjestehus og Camping er en viktig økonomisk del av leirstedets virksomhet. Ingvild Øvrebø som er leirstedsarbeider og ansvarlig for Lyngmo Gjestehus og Camping, skal også slutte. Til høsten har hun jobbet tre år på Lyngmo.

– Det har vært er en ganske langvarig prosess og avgjørelse å ta, siden det er en arbeidsplass jeg trives veldig godt å jobbe på. Etter at min mann skiftet jobb for et år siden, har vi hatt en kabal som er vanskelig å få til å gå opp, i og med at vi begge to jobber helg og han jobber delvis også sen ettermiddag. Det har veid tyngst, sier Øvrebø.

Hun har heller ikke lagt planer ennå for hva hun skal gjøre når hun slutter til nyttår. Tidligere har hun jobbet både på sykehjem og i barnehage.

– Jeg kommer nok til å bruke litt tid på å se etter jobb.

OVERNATTING: Drift av gjestehus og camping er en viktig del av virksomheten. FOTO: PETTER OLSEN

Variert
– Hvordan har det vært å jobbe på Lyngmo?

– Jeg har vært på forskjellige arbeidsplasser, men Lyngmo er absolutt den plassen der det har vært minst kjedelig. Du får mulighet til å lære deg nye ting og utfordre og bli kjent med deg selv, du treffer mange ulike folk, og det er varierte og ulike arbeidsoppgaver, svarer Øvrebø.

Misjonsarbeid
– For meg har det vært kjempespennende og en stor del av meg. Jeg har fått være med på å legge til rette for kristent barne- og ungdomsarbeid. Det har vært et viktig og spennende arbeid, sier daglig leder Kjetil Stautland.

Han påpeker at leirarbeid er et misjonsarbeid der en når mange flere enn dem som går fast på bedehuset, forsamling eller kirke.

– Mange opplever leir som en plass der en tok et standpunkt, og det er en plass der vi når nye barn og unge som kommer på leirene og som ikke går i sammenhengene våre, sier Stautland.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.