DIGITALT: Sparks-bøkene, beregnet for 1.-4. klasse, er de første som er oversatt og digitalisert med tanke på en satsing i Europa. ILLUSTRASJON: AWANA NORGE

Awana satser digitalt for å nå Europa

Eirik N. Helgøy er ansatt i en deltidsstilling som leder for teknologi og innovasjon i Awana Europa.

Det går fram av en pressemelding som Awana Norge har sendt til Sambåndet og andre kristne aviser.

«Awana er i ferd med å utvikle en ny digital plattform som gir tilgang til undervisningsmateriell og engasjerende ressurser», heter det i meldingen.

Flere menigheter har allerede fått teste en pilot-utgave av systemet, og hovedlansering er tenkt på Awana sin DNA-konferanse i mars 2025.

Europa

I nr. 3/22 brakte Sambåndet nyheten om at ImF-eide Awana Norge hadde sagt ja til en henvendelse fra Awanas amerikanske hovedkontor om å lede et arbeid med å spre trosopplæringsprogrammet til andre land i Europa. En egen avdeling, Awana Europa, ble opprettet ved siden av Awana Norge. Begge er en del av ImF sentralt.

I nr. 12/22 skrev vi at arbeidet i Awana Europa fulgte en treleddet strategiplan, hvorav det ene prosjektet handlet om oversettelse og digitalisering. Læremateriell som Awana Norge selv har oversatt og bearbeidet til norsk, skulle oversettes tilbake til engelsk. Deler av litteraturen skulle kun være i digital form og skulle kunne lastes ned fra en engelskspråklig nettside.

– Det er en stor tillit å bli bedt om å bruke den norske utgaven av Awana som utgangspunkt for lansering i Europa, understreker nasjonal leder i Awana Norge, Anne Lene Otterøen i pressemeldingen.

Fysisk og digitalt

Daglig leder Lars Dale i Awana Norge bekrefter overfor sambåndet.no at håndbøkene til barna fortsatt skal være i fysisk utgave.

– Verdien av å sitte sammen barn og foreldre med fysisk bok, tror vi på, sier Dale.

Alt materiell for ledere legges inn digitalt. Det gjelder undervisningsbøker, nytt sett av illustrasjoner på alle alderstrinn og leker og aktiviteter. Den digitale løsningen skal omfatte alle grupper.

– Cubbies, Sparks, T&T og Trek er er langt på vei allerede, framholder Dale.

UTVIKLER: Eirik N. Helgøy er ansatt i en deltidsstilling som leder for teknologi og innovasjon i Awana Europa. FOTO: AWANA NORGE

Ansetter

Arbeidet med den digitale løsningen har pågått i ett år, ledet av Eirik N Helgøy, som er daglig leder i IT-selskapet Aeto AS.

– Det er lagt ned betydelige investeringer for å sikre at både undervisning og digitale løsninger skal gjøre det enda enklere å drive med trosopplæring og disippelgjøring. Dette kommer både Norge og Europa til å ha stor glede av, framholder Otterøen.

Som Sambåndet meldte i nr. 4/24, har Anne Marte Echholt Fossum sluttet i stillingen som daglig leder for Awana Europa. Fra august 2024 blir Eirik N. Helgøy en fast del av Awana-staben, i en deltidsstilling som leder for teknologi og innovasjon i Awana Europa.

Bedre formidling

– Vi har fokusert på å gjøre den nye digitale plattformen brukervennlig og engasjerende, uttaler Helgøy og fortsetter:

– Bedre verktøy betyr mindre tid på administrasjon og mer tid med barna. Vi ønsker å skape en engasjerende opplevelse både for voksne og barn. Teknologien skal støtte og forbedre formidlingen, og vi har mye spennende under utvikling for de neste årene.

Privilegert

Nasjonal leder i Awana Norge, Anne Lene Otterøen, ser det som et viktig oppdrag å gjøre Awana tilgjengelig i flere land.

– Vi er privilegerte i Norge som har mulighet til å bruke ressurser til å utvikle både undervisning og teknologi tilpasset en europeisk kontekst. Vårt ønske og vår bønn er at dette skal få bety en forskjell for trosreisen til tusenvis av barn og unge i Europa.

Awana

  • Et helhetlig tilbud for trosopplæring og disippelgjøring fra 2-19 år, for menigheter og i hjemmet.
  • Konseptet ble opprinnelig utviklet i USA, men er oversatt og videreutviklet i Norge.
  • Det er finansiert av Indremisjonsforbundet, private givere og gaver fra forsamlinger.
  • Ressursene er ukentlig i bruk i over 200 menigheter i de fleste kirkesamfunn i Norge.

Kilde: Awana Norge.

Les også: Hva er det med – LBC (publisert 01.07.24)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.