ALENE: Egil Haukalid Slåtto har kommet alene til Lyngdal bibelcamp. FOTO: Brit Rønningen

Ikke bare familier på Bibelcampen

Egil Haukalid Slåtto er på Lyngdal bibelcamp alene. Han savner opplegg for de som er enslige.

LYNGDAL: sambåndet.no treffer Egil Haukalid Slåtto (71) på kafeen etter kveldsmøtet på Lyngdal bibelcamp (LBC). Han er kommet til Bibelcampen alene, et sted hvor det er opplegg for hele familien og det er lagt opp til at familien skal være sammen.

Flere sider
Hvordan opplever du det å komme til Lyngdal alene?

– Det er en dobbelthet ved det. Jeg savner felles måltider. Det er mangelvare. Når en er alene, er det greit med faste punkter der en treffer andre. Som enslig må en være mer fremoverlent for å finne fellesskap, sier Haukalid Slåtto.

Han bor i Indre Ryfylke og har jobbet med jordbruk og transport. 71-åringen har fem barn og seks barnebarn.

Fellesskap
– Kristent fellesskap har betydd mye når jeg gikk gjennom en krise da jeg ble skilt, forteller han for å gi en god attest til det kristne fellesskapet.

– Hvorfor er du på Lyngdal bibelcamp?

– Det er en aktuell forkynnelse og undervisning. Det burde komme frem at folk kan ta med undervisningen hjem, for det er så viktig å kunne føre samtale om slike tema i fellesskap.

Treffpunkt
– Hvordan kan det bli mer plass til de som kommer alene på Bibelcampen?

– Det handler om å finne treffpunkter. Kafeen er for eksempel et slikt treffpunkt, men der er det mest par, begynner Haukalid Slåtto.

– For eksempel kunne en den tredje uken på Bibelcampen ha et opplegg for enslige. Sett deg ikke ned så fort. Snakk med en du ikke kjenner og inkluder. En kan for eksempel foreslå å spise middag sammen.

Turer

Egil Haukalid Slåtto fremholder at slike initiativ må vokse frem nedenfra.

– Nøkkelen er å finne andre som er enslige, konkluderer han.

Før sesongen startet, trakk markeds- og arrangementsansvarlig i ImF, Kenneth Foss, fram det nye tilbudet om turer. – Vi vil prøve å arrangere to-tre turer hver uke midt på dagen. Vi tenker det er positivt å gjøre noe sammen. Det er ikke bestandig lett å bli kjent med nye for den som kommer alene på Bibelcampen, framholdt Foss.

Les mer om Bibelcampen 2024: Bibelcamp med turer på programmet (25.06.) Hva er det med LBC? (01.07.) Fersk på Bibelcampen (04.07.)

Neste reportasje fra LBC kommer tirsdag 09. juli.

1 svar
  1. Lise says:

    Dette tror jeg er kjempeviktig.

    Jeg tenker at det kan være f.eks. treff og måltider for «single» i ALLE aldre. Like naturlig som familiemøter hvor fokus er på barn og familier.

    Fint om det er et opplegg hvor de som drar aleine på bibelcamp, kan kose seg sammen med andre uten å måtte jobbe så for det selv.

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.