NÆR: De to skolene er kun atskilt av et gangfelt i Nygaten i Bergen sentrum. FOTO: PETTER OLSEN

Felles skoleledelse er klar

Mats Alvheim er nytt navn i den nye fellesledelsen for Danielsen videregående skole og Danielsen intensivgymnas i Bergen.

Sambåndet brakte i nr. 3/24 nyheten om at de to skolene i Bergen sentrum skal ha et tettere samarbeid fra høsten 2024.

– Fra neste skoleår vil vi samlokalisere lærerne og dermed få et større fagmiljø og økt kollegasamarbeid. Vi vil også lage en felles ledergruppe med felles rektor og se bruken av ressursene mer under ett. Dette er både for å effektivisere driften nå og rigge oss for vekst og utvikling fremover, sa daglig leder Asle Ystebø i Egill Danielsen Stiftelse (EDS).

Rektor

Nå er det klart at Tone Monsen, som har vært rektor ved Danielsen intensivgymnas siden 2017, blir rektor for de to skolene. Rektor ved Danielsen videregående skole (VGS), Birger Danielsen, blir assisterende rektor.

– Han skal ha permisjon kommende skoleår, og da har vi ansatt Mats Alvheim som assisterende rektor i et årsvikariat, sier Ystebø til Sambåndet.

KVS

Mats Alvheim kommer fra stillingen som arrangementsansvarlig i ImF-eide KVS Lyngdal. Som del av denne stillingen har han også hatt driftsansvar for Lyngdal Bibelcamp (LBC). Før han begynte i 2021 hadde han blant annet jobbet til sammen 13 år som rektor.

Når sambåndet.no snakker med ham, er det like før sesongstart i Lyngdal. Alvheim har som vanlig vært sentral i planleggingen av årets fire uker.

– Jeg skal jobber på Campen ut uke 28. Så blir det litt ferie før jeg begynner i den nye jobben 1. august, sier Alvheim til Sambåndet.

– Jeg har vært ute av skoleledelse siden 2018, så det blir veldig spennende å vende tilbake, legger han til.

Flyttet

Bakgrunnen for oppsigelsen på KVS Lyngdal er at Alvheim og kona har flyttet til Os i Bjørnafjorden kommune.

– Vi er vestlendinger begge to og har ikke familie sørpå. Etter 20 år på Sørlandet kom vi til at alt har sin tid, sier Alvheim.

BYTTER JOBB: Mats Alvheim går fra KVS Lyngdal og Lyngdal bibelcamp til å bli assisterende rektor for to Danielsen-skoler i Bergen. Bildet er fra 2021. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

Færre ledere

Ledergruppa består ellers av tre avdelingsledere. Vibeke Berstad er i dag inspektør på Intensivgymnaset, Kari Anne Johansen har vært fungerende rektor ved Danielsen VGS, mens Kristoffer Nilsen har vært avdelingsleder på samme skole. Dag Mathiassen, som i dag er administrasjonsleder ved Danielsen VGS, får samme stilling i det som kalles samlet ledelse og administrasjon.

Asle Ystebø var overfor Sambåndet i mars klar på at det ville bli færre ansatte i fellesledelsen enn det i dag er i de to ledergruppene.

– Det er blitt en reduksjon på om lag ett årsverk innen ledelse. Dette er en effektiviseringsgevinst som kommer elevene til gode, sier Ystebø.

Dobling

Asle Ystebø kan ellers bekrefte den gode tendensen fra mars når det gjelder elevopptak ved Danielsen VGS. Opptaket viser en dobling i antall elever på VG1 til høsten sammenlignet med fjoråret. Det er fullt på Helse- og oppvekstfag og på det nye studieprogrammet Informasjonsteknologi og medieproduksjon og en dobling på Studiespesialisering.

– Det er vi kjempeglad for. Opptaket er et tegn på at det har vært jobbet kjempegodt på skolen det siste året, blant annet med mentorordning og nytt studietilbud, sier daglig leder Asle Ystebø i EDS.

Opptaket ved Danielsen intensivgymnas blir først klart i løpet av sommeren.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.