LOVSANG: Det er mange på scenen når en gjeng fra lovsangstemet i Vea bedehusforsamling leder lovsangen på Lyngdal bibelcamp. FOTO: Brit Rønningen

Familie, tjeneste og ferie på Bibelcampen

En gjeng fra Vea bedehusforsamlings lovsangsteam ledet lovsangen den første uken på Lyngdal bibelcamp. For dem blir det mer enn bare lovsang.

LYNGDAL: – Det er mange på Vea som liker å synge. Det har alltid vært et stort musikkmiljø, sier Trond Brattgjerd til sambåndet.no.

De som var på Lyngdal bibelcamp den første uken, fikk gleden av å høre noe fra dette musikkmiljøet på Karmøy. Brattgjerd er en del av en gjeng fra lovsangsteamet i Vea bedehusforsamling som ledet lovsangen på Bibelcampen denne uken.

Etter et kveldsmøte treffer sambåndet.no ham og lederen for lovsangsteamet, Ole Christian Skår. Når de blir spurt om hvor mange de er på Bibelcampen, kommer de frem til at de med band og sangere er 18 stykker.

Vekst

Da de ble forsamling i 2017, var de 15-20 stykker i lovsangsteamet. I dag er det, når en tar med band og både voksne og unge, cirka 60 personer. Totalt har forsamlingen cirka 600 medlemmer. Lovsangsteamet utgjør dermed ti prosent av forsamlingen.

– Lovsangsteamet består av familier og venner, forteller Brattgjerd.

SANGGLEDE: Glede og energi når lovsangsteamet fra Vea bedehusforsamling leder lovsangen. Trond Brattgjerd helt til høyre. FOTO: Brit Rønningen

– Siden vi er så mange, trenger ikke den enkelte være med så mange søndager, framholder Skår.

Tjeneste
Hva er det som skjer siden det er så mange som er med i lovsangsteamet og dere er så mange i forsamlingen?

– Det er Gud som gir veksten. En ting som vi synes er viktig, er å gi mulighet til å sette folk i tjeneste. Når vi arrangerer møter, er det mange som bidrar. Og når vi er mange som bidrar, er det lettere å dra flere i tjeneste, fordi vi er mange sammen, forklarer Skår.

Frukt

Brattgjerd peker på at mange på Vea har vokst opp med søndagsskole og barnelag.

– Så jeg tror vi ser fruktene av det, sier han.

– For de eldre er det viktig å anerkjenne viktigheten av barne- og ungdomsarbeid og gi rom for det. Oppmerksomheten er på det, skyter Skår inn.

Samlende
Før de ble forsamling, var de delt i flere misjonsorganisasjoner.

– Det har vært mer samlende å bli forsamling. Vi fikk egen pastor, og det har betydd mye for oss, konstaterer Skår.

De holder på å bygge nytt bedehus.

– Vi håper det blir ferdig til neste år, sier Trond Brattgjerd.

Velsignelse
– Hva betyr det for dere å få lede lovsangen på Lyngdal bibelcamp?

– Det er veldig kjekt å komme sammen i lovsangsteamet med familie og venner og få delta i sang på Lyngdal bibelcamp. Det er familie, tjeneste og ferie i ett. Det er en flott bibelcamp hvor flere fra vår menighet pleier å reise. Flott område og mange bra kristne brødre og søstre, svarer Ole Christian Skår.

– Hvordan er det å lede lovsangen på Lyngdal bibelcamp?

– Det er en velsignelse, slår leder for lovsangsteamet i Vea bedehusforsamling fast.

Les mer om Bibelcampen 2024: Bibelcamp med turer på programmet (25.06.) Hva er det med LBC? (01.07.) Fersk på Bibelcampen (04.07.) Ikke bare familier på Bibelcampen (06.07.)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.