Sambåndet

Lørdag 17. mars 2018
RSS

Hederspris til Asbjørn Kvalbein

– Han har en helt unik produksjonskapasitet, sier juryen.

Av KPK. Publisert 16. august 2011.
Asbjørn Kvalbein

Webpastor i Norea Mediemisjon, Asbjørn Kvalbein (67), er tildelt Kristent Radioforums Hederspris 2011, melder Gimlekollen Radio. Tildelingen ble bekjentgjort på Kristen Radiokonferanse 2011 i Grimstad andre helga i august.

I begrunnelsen til juryen heter det at «Kvalbein har en helt unik produksjonskapasitet» og at han «lager program med svært godt og variert innhold.»

Juryen som har bestått av Geir Magnus Nyborg, Ragnar Sjølie og Vigleik Brekke, påpeker at Kvalbein er en framtredende pioner innenfor lokalradiosektoren.

Kvalbein var rektor på Mediehøgskolen Gimlekollen da lokalradioeventyret startet i Norge. Han var også leder av Norea Radio i den tiden, og Norea startet tidlig med å knytte lokalradioer sammen gjennom ulike programmer. Kvalbein er i dag en av dem som er mest å høre på kristne lokalradioer i Norge.

Juryen påpeker at prisvinneren stadig har vært opptatt av å fornye og utvikle seg. Han har maktet å knytte radiomediet sammen med andre formater på web og i skrift. I dag er han kanskje mest kjent som webpastoren. KPK

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018