Historisk årsmøte

 UNGDOMMER PÅ ÅRSMØTET: Kjartan Gunvordal (t.v.), Ole Inge Skagen og Kjetil Stautland er bekymret for indremisjons-arbeidet blant sine jevnaldrende i Sogn og Fjordane. – Først og fremst trengs mye bønn for dette arbeidet, understreker de tre.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Egill J. DanielsenSogn og Fjordane Indremisjon oppstod i fjor etter sammenslåing av Sogn Indremisjon og […]

  
UNGDOMMER PÅ ÅRSMØTET:
Kjartan Gunvordal (t.v.), Ole Inge Skagen og Kjetil Stautland er bekymret for indremisjons-arbeidet blant sine jevnaldrende i Sogn og Fjordane. – Først og fremst trengs mye bønn for dette arbeidet, understreker de tre.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Egill J. Danielsen

Sogn og Fjordane Indremisjon oppstod i fjor etter sammenslåing av Sogn Indremisjon og Dalsfjord og Bremanger Indremisjon. Det første ordinære årsmøtet i den vidstrakte kretsens historie samlet 50 utsendinger på Lyngmo Ungdomssenter i Hafslo første helgen i juni.
Under samtalen om arbeidet kom det frem sterk nød for ungdomsarbeidet i kretsen. En rekke av delegatene tok til orde for økt satsing på denne delen av misjonsarbeidet.

De unge trenger mat
– Vi er flinke med barnearbeid, men sulteforer ungdommene våre, sa Reidar Lervik fra Bygstad, og fortsatte:
– Jeg er bonde, og har lært at kalver skal fores godt, men at ungdyr trenger enda mer mat. Til og med VING-alder skjer det mye bra i indremisjonsarbeidet vårt. Vi forer altså barna godt med åndelig føde. Men jeg er redd for en stor del av ungdommene våre sulter i hjel. La oss satse mer på ungdommen og litt mindre på de eldre! lød den klare oppfordringen fra Lervik.
Lervik understreket overfor Sambåndet at mange unge opplever en sterk brytningstid etter konfirmasjonsalder. Han la vekt på at det derfor er avgjørende at Indremisjonen er på banen med et tilbud til denne aldersgruppen.
Kjartan Gunvordal, som selv var en av de yngste på årsmøtet, oppfordret forsamlingen til bønn for ungdomsarbeidet.
-Vi har et stort område å dekke, men er få folk. La oss be for at vi får flere ungdommer som er engasjerte, sa Gunvordal, som ble valgt inn i Barne- og ungdomsnemnda for indre del av kretsen.

Tidsklemme
Ivar Systad fra Ytre Sogn la en del av skylden for sviktende ungdomsarbeid på den etter hvert så utbredte og omtalte tidsklemmen i samfunnet.
– Svært mange har ikke tid til å gå inn i krevende og forpliktende arbeid på fritiden, konstaterte Systad.
Han kom også med et forslag til løsning på problemet:
-La oss rett og slett kjøpe mennesker fri fra tidsklemmen. Hva med å kjøpe folk fri fra arbeid en dag i uken? Da kan ressurssterke mennesker få tid til å drive ungdomsarbeid for Indremisjonen uten at det går ut over den allerede oppbrukte fritiden, mente Systad.
Kretsformann Steinar Urnes erkjenner overfor Sambåndet at ungdomsarbeidet er en av hovedutfordringene for kretsen, blant annet fordi Sogn og Fjordane Indremisjon for tiden ikke har ungdomssekretær.
-Dette er blant de største utfordringene våre. Vi er på jakt etter en person til å gå inn i dette kallet, sier Urnes.

God oppslutning
Årsmøtet samtalte også blant annet om Organisasjonskomiteens «Innstilling 2» etter et innledende foredrag av generalsekretær Karl Johan Hallaråker.

Hallaråker var også hovedtaler under årsmøtet og holdt blant annet bibeltime om «Israel og løftene».
Misjonskvelden lørdag kveld samlet vel 120 mennesker, og familiemøtet dagen etter enda noen flere. Vel 26 000 kroner kom inn i kollekt, i løpet av årsmøtedagene. Det ble vedtatt å legge neste årsmøte til Bremanger. Helgen ble avsluttet med møter i Fjærland Bedehus og Skjolden Bedehus.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.