Nesten-død ble Jesus-liv

  DRAMATISK: Jeg skulle over veien. En møtende bil traff meg. Fra denne dagenble livet mitt forandret, foreller Zheng.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Kristin Tonning-OlsenNå er kinesiske Liu Zheng bibelskoleelev ved Bibelskolen Bildøy Bergen, og drømmer om å kunne få lære andre om Jesus, som han er blitt så glad i. Veien fra studenttilværelse i […]

  
DRAMATISK: Jeg skulle over veien.
En møtende bil traff meg. Fra denne dagenble livet mitt forandret, foreller Zheng.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Kristin Tonning-Olsen

Nå er kinesiske Liu Zheng bibelskoleelev ved Bibelskolen Bildøy Bergen, og drømmer om å kunne få lære andre om Jesus, som han er blitt så glad i. Veien fra studenttilværelse i Beijing til bibelstudier på Bildøy har vært alt annet enn lett for den unge mannen. I stillheten og roen på Bibelskolen får Zheng tid til tenke. Tenke på livet som var, det som er og det som skal komme. Livet i Kina, som student i Beijing, livet nå som bibelskolestudent på Bildøy, og livet som venter; en fremtid i et fremmed land. Skjønt, helt fremmed er det jo ikke.

Skulle bare på skolen
Zheng har bodd i Norge siden 1998 da han kom til Bergen for å ta hovedfag i biokjemi ved Universitetet. Fra Beijing kom Zheng en dag i august. Han var nygift med kona Ming. Hun dro til Singapore for å studere, han til Norge og Vestlandet. Med hybel på Fantoft studenthjem, studieplass på laboratoriet og en lysende fremtid i vente, trivdes den unge studenten. Han skulle bare gjøre sitt siste forsøk på laben den fatale morgenen; 17. januar 2000. Med sykkelen som reisefølge skulle han fra studenthjemmet til Universitetet, slik som hver eneste morgen. Han krysset gangfeltet, og en bilist som ikke var oppmerksom, kjørte rett på studenten. Zheng ble slynget 10-20 meter over i motsatt kjørebane. Neste stopp var Haukeland sykehus. Der var tilstanden til 26-åringen alvorlig, og han lå bevisstløs i respirator i 35 dager. Så våknet han. Husket ingenting, kunne ikke gå, kunne ikke spise selv, var avhenging av hjelp til alt.
– Livet mitt er helt forandret, sier Liu Zheng. Som siden tiden på sykehuset har, på mirakuløst vis, kommet seg betraktelig, til tross for at han regnes som 100 prosent ervervsufør og 70 prosent medisinsk invalid. Takket være god hjelp fra Nordås Rehabiliteringssenter og ikke minst en oppofrende far som dro fra Kina til Norge for å bistå sønnen sin i ett og alt, er Liu Zheng kapabel til å takle en ny hverdag.

Hørte Gud
Før Zheng kom til Norge, var det studier av menneskekroppen som interesserte han aller mest. Men nå har det forandret seg.
– Hva hjelper det vel at menneskene er friske, men ikke kjenner Jesus? spør Zheng som nå mer enn noe annet vil hjelpe andre til tro.
Zhengs aller første møte med Gud kom via en venn i Singapore. Han hørte Gud si til han, mens han dusjet, at Zheng var i ferd med å dø. Denne vennen gikk straks ut av dusjen og begynte å be for Zhengs liv samme dag som han ble påkjørt.
Siden fikk Zheng selv stifte bekjentskap med kristne, og han begynte i en kinesisk bibelgruppe i Bergen. Etter hvert ble han overbevist om at Gud finnes.
– Før hadde jeg ikke hatt tilgang til Bibelen. Nå fikk jeg se hvem Gud er, sier Zheng som så sin rekonvalesering som sin nye sjanse i livet.
– Dette som har skjedd meg er langt utenfor vår forstand av kraft. Jeg har fått mitt andre liv, sier Zheng som etter hvert ble døpt i Kristkirken i Bergen, og begynte å delta på alphakurs i en lokal kirke.
– På dette alphakurset underviste rektor på Bibelskolen Bildøy Bergen. Jeg fikk så godt inntrykk av han, og han anbefalte meg å begynne på skolen, sier Zheng. Som sagt, så gjort. Og nå er den unge kineseren i gang med bibelstudier.
– Ulykken var ikke god, jeg mistet nesten livet. Jeg kommer til å miste kona mi som er så langt borte, jeg har mistet mitt gamle liv, huset mitt, og jeg er handikappet. Men likevel har jeg blitt gitt en sjanse til å få vite hva kjærlighet er. Kjærlighe

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.