DISM fortsatt selvstendig organisasjon

  Betelskipet, Elieser 6. Hallaråker understreker at selv om DISM ennå ikke har fattet endelig vedtak i saken, gjør slike signaler det mindre motiverende å «vente på»organisasjonen. Han minner om at det var DISM som i flere omganger henvendte seg til ImF med ønske om å drøfte eventuell overgang til ImF. – I de deler […]

  
Betelskipet, Elieser 6.

Hallaråker understreker at selv om DISM ennå ikke har fattet endelig vedtak i saken, gjør slike signaler det mindre motiverende å «vente på»
organisasjonen. Han minner om at det var DISM som i flere omganger henvendte seg til ImF med ønske om å drøfte eventuell overgang til ImF.

– I de deler av landet hvor vårt arbeid har vært noe avventende i påvente av en sammenslåing, vil vi nå oppfordre til å jobbe videre og ekspandere uavhengig av hva som skjer mellom DISM og ImF. Nå kan vi si til alle som ønsker å knytte seg til Indremisjonsforbundet at de er velkomne direkte til oss. Vi ønsker å hjelpe dem i deres misjonskall til vekkelse og til å bygge gode fellesskap, sier Hallaråker.
Et flertall på fem av syv i landsstyret i DISM innstiller på at organisasjonen fortsetter som selvstendig enhet.

Et mindretall på to ønsker reelle forhandlinger med Indremisjonsforbundet om eventuell sammenslåing. Til grunn for dette siste synspunkt ligger organisasjonens svake økonomi og tilbakegang i antall foreninger.
Det er mindretallssynet fra den såkalte Veivalgskomiteen som nå har vunnet fram i landsstyret. Lands-styret er ikke innstilt på salg av Oslo Sjømannskirke.

Først under DISMs ekstraordinære landsmøte i Trondheim, 1.-3. juli, vil det bli endelig klart hva organisasjonen mener om spørsmålet om
sammenslåing.

Sambåndet

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.