– Vekkelsens tid er ikke forbi

  Marit Stokken. Av Egill J. Danielsen Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes har denne våren forkynt Guds ord til frelse i så mye som ni uker i Stjørdal bedehus. De to er opptatt av at det nytter å be og arbeide i Guds rike. – Denne vekkelsen er et resultat av at mange kristne […]

  
Marit Stokken.

Av Egill J. Danielsen

Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes har denne våren forkynt Guds ord til frelse i så mye som ni uker i Stjørdal bedehus. De to er opptatt av at det nytter å be og arbeide i Guds rike.

– Denne vekkelsen er et resultat av at mange kristne har sådd Ordet og vært utholdende i bønn i lang, lang tid. De har ventet lenge på dette i Stjørdal. Og plutselig har det skjedd i deres bygd. Gud har gjestet sitt folk og kalt mennesker fra mørket til lyset. Nå høstes resultatet av mange års bønneinnsats, sier Marit.
Hun vet at mange kristne andre steder i landet lengter etter en vekkelse som den vi har vært vitne til i Stjørdal de siste månedene. Marit mener det er viktig å ikke gi opp.
– Det er alt for mange som sier at vekkelsens tid er forbi. Det er ikke riktig. Vi ser helt tydelig at vekkelse forekommer også i 2005. Jeg vil oppfordre kristne i alle bygder og byer til å be for vekkelse og så Guds ord rundt seg. Det gir resultater over tid, sier Marit.

Kraften av bønn. Sangevangelisten understreker sterkt at både hun og Irene og de andre som er involvert i møteaksjonen tydelig merker at folk ber for dem.
– Vi takker for all bønn og omtanke. Det er herlig å merke at Guds folk er engasjerte for at andre skal få møte Jesus. Vi kjenner det også på kroppen at folk ber for oss, sier Marit som innrømmer at de også blir slitne etter mange uker i vekkelse.
– Vi stuper i seng, kjempetrøtte, men våkner opp med nye krefter hver dag. Om vi er slitne når vi skal i gang med et møte, kommer utrolige krefter til oss når vi setter i gang. Vi hadde aldri klart et sånt kjør om ikke folk ba for oss.

Sultne på Ordet. På spørsmål om det er noe spesielt som kjennetegner akkurat denne vekkelsen svarer Marit raskt:
– Hungeren etter Guds ord. Folk tørster etter Hans nærvær. Mange trøndere kjører svært langt for å komme til møtene i Stjørdal. Kveld etter kveld kommer mennesker som har mer enn ti mil å reise hver vei. Det er sterkt. Og det er uvanlig, selv i vekkelsestider, mener hun.

Marit legger til at noe av forklaringen er at møtene sendes på Budstikka Radio Trøndelag som sender over store deler av landsdelen. Folk som har hørt Guds ord forkynt på radioen fatter interesse, og kommer etter hvert til selve møtene. Hun forteller at mange har blitt frelst, både etter å ha hørt radioprogrammer, og etter å ha deltatt på møtene.
– Vi snakker aldri om tall når det gjelder frelste under en vekkelse. Det føler vi blir feil. Dessuten har vi ikke oversikt over hvor mange det gjelder. Stadig får vi høre om nye som har blitt omvendt, også uten at vi har visst om at det skjedde, forteller Marit som opplyser at det er to år siden sist hun og Irene stod i tilsvarende vekkelse, da på Ogna i Rogaland.

Dugnad. Marit berømmer innsatsen til dem som står bak den praktiske organiseringen av møteserien. Hver eneste møtekveld smøres det kveldsmat til mellom 200 og 350 personer.
– Det legges stor vekt på det sosiale under møteaksjonen. Mange blir sittende igjen lenge etter møtene. Det gjøres en utrolig innsats av kjøkkengjengen og de andre involverte, avslutter Marit.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.