Festdag for de første konfirmantene i Betlehem

  FORBØNN: PÅ konfiramasjonen ble det bedt forhver enkelt av konfirmantene.(FOTO: TORE HJALMAR SÆVIK) Av Tore Hjalmar SævikMøtelokalet var fylt nesten til siste stol av festkledde og feststemte mennesker da orkesteret fra YA åpnet møtet søndag 22. mai. med en instrumentalversjon av «Jeg er i Herrens hender». Samtidig ble de syv konfirmantene Daniel Grindheim, Jamie […]

  
FORBØNN: PÅ konfiramasjonen ble det bedt forhver enkelt av konfirmantene.
(FOTO: TORE HJALMAR SÆVIK)

Av Tore Hjalmar Sævik

Møtelokalet var fylt nesten til siste stol av festkledde og feststemte mennesker da orkesteret fra YA åpnet møtet søndag 22. mai. med en instrumentalversjon av «Jeg er i Herrens hender». Samtidig ble de syv konfirmantene Daniel Grindheim, Jamie Rosetta Alpha, Cathrine Reksten, Konstanse Landås, Tian Olsen, Linn Kristin Løvfall og Kristoffer Fure Johansen presentert på storskjerm.

– Dette er en stor dag som mange har vært spent på. Men nå skal vi få senke skuldrene og glede oss over festdagen, sa bysekretær Gunnar Ferstad, som ledet møtet.

Han la til at konfirmasjon i Bergens Indremisjon er et skritt i retning av å oppfylle misjonsbefalingen, i og med at Jesus ga befaling om både å døpe og lære. Derfor takket Ferstad konfirmasjonslederne Mariann Vindenes, Lars Magne Haram og Jarle Haugland for en stor og viktig tjeneste.

Bidro selv. Før forbønnshandlingen presenterte konfirmantene essensen i opplæringen de har vært med på. Det handlet både om hva det vil si å bli en kristen, leve som en kristen og dele evangeliet. Presentasjonen ble gjort både gjennom vitnesbyrd, intervju og film. I tillegg fremførte Linn Kristin Løvfall en sang hun hadde laget både tekst og melodi til.

Etterpå ble det bedt for hver enkelt av konfirmantene.

Ungdomssekretær Jarle Haugland takket i sin tale foreldre og konfirmanter for tillit for et fint år, og hilste med ord fra Galaterne 4, 9: «Men nå når dere kjenner Gud, ja, hva mer er, når dere er kjent av Gud»

Haugland viste til Idol-finalen som hadde gått av stabelen på TV2 et par dager i forveien. Via media hadde han fått vite en del om Jorun Stiansen, som vant sangkonkurransen. Men han kjenner henne ikke.

– Sånn er det også lett at forholdet vårt til Gud kan bli. Noen kan masse om Ham, men kjenner Ham ikke. Med det viktigste er ikke hvor mye du kan om Gud, men at du kjenner ham. Gjennom året som konfirmanter håper jeg dere har fått et møte med Gud, sa han og viste til Jesu ord i Johannes 17, 3: «Og dette er det evige liv at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du utsendte, Jesus Kristus.»

Ikke avskjedsfest. – Det hjelper oss som kristne at vi lærer Fadervår, bekjennelsen og så videre. Men det er ikke det som gjør oss til kristne. Kristne er vi når vi har et forhold til Gud. Og Paulus sier det er noe som er enda bedre enn å kjenne Gud, og det er at vi er kjent av Gud. Du er ikke bare en av 6, 4 milliarder mennesker. Gud kjenner akkurat deg, understreket Haugland.

Han fremhevet at dette ikke innebærer et problemfritt liv, men at Gud er med samme hva som skjer.

Gunnar Ferstad opplyste avslutningsvis at det blir sagt at for ni av ti konfirmanter er konfirmasjonen et gedigent avskjedsparty med kirke og bedehus. Han håper inderlig at det ikke blir slik med Betlehems konfirmanter.

– En gang var det mange mennesker som gikk bort fra Jesus. Da spurte Jesus disiplene om også de ville gå bort. Peter svarte med et flott vitnesbyrd: Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord og vi tror og vet at du er Guds hellige, fortalte Ferstad.

Han poengterte at det er denne troen på Jesus som gjør at dørene åpnes i Betlehem nesten hver eneste dag.

– Vi tror at det er han som kan frelse. Vil du følge han, også du som har kjent deg litt som tilskuer på konfirmantenes dag? spurte bysekretæren før velsignelsen ble lyst og familie og venner av konfirmantene dro videre til feiring av den store dagen – for dem og for Betlehem.<

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.