– Skuffende få delegater

 Indremisjonsforbundets generalforsamling gikk av stabelenpå Bibelskolen Bildøy 20.-24. juli.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Egill J. DanielsenMed nesten tusen mennesker på kveldsmøtene i bibelskolehallen, var det ingen ting å si på «stevnedelen» av årets generalforsamling. Fra hele ImFs nedslagsfelt kom folk for å oppleve åndelig oppbyggelse og sosialt samvær. Men bare vel to hundre utsendinger med […]

 - Skuffende få deleg...
Indremisjonsforbundets generalforsamling gikk av stabelenpå Bibelskolen Bildøy 20.-24. juli.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Egill J. Danielsen

Med nesten tusen mennesker på kveldsmøtene i bibelskolehallen, var det ingen ting å si på «stevnedelen» av årets generalforsamling. Fra hele ImFs nedslagsfelt kom folk for å oppleve åndelig oppbyggelse og sosialt samvær.

Men bare vel to hundre utsendinger med stemmerett er skuffende, mener Erik Furnes som ble gjenvalgt som formann i ImF.

Under forrige generalforsamling, i Ålesund for to år siden, møtte til sammenligning omkring 300 utsendinger fra kretser og foreninger.

– Årets oppslutning er veldig overraskende. Noe er galt en eller annen plass. Vi har gjort mye de siste to årene for å øke oppslutningen om den saks-pregede delen av GF. Men vi har tydeligvis ikke lykkes. Med så viktige saker for ImFs fremtid som vi behandlet i år, burde mange flere ha kommet og engasjert seg, sier Furnes.

Engasjementet til dem som har møtt fram var imidlertid høyt. Under debatten om organisasjonens fornyelsesprogram, dokumentet «Røtter og Fornyelse», ble talerlistene lange, og flere delegater ønsket mye mer tid til debatt enn programmet gav rom for.

Furnes understreker at det også selvfølgelig er mye positivt å si om årets storsamling for indremisjonsfolket.

– Jeg må understreke at det var kjekt å se at så mange familier kom for å delta på GF. Som sommerstevne var dette topp, men altså ikke helt etter forventningene som generalforsamling, avslutter formannen som nå har fått fornyet tillit for to år.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.