– Fryktelig leit!

 MÅ FINNE NYE INNTEKTSKILDER: Nå som Barnebibelen for de små er borte fra Sambåndet Forlag, må Tarald Ueland se seg om etter andre inntektsgivende publikasjoner.FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN Av Kristin Tonning-Olsen Siden 1992 har Sambåndet Forlag hatt lisensen i Norge til ”The beginners Bible”. Det har det nå blitt en brå slutt på. Og det er […]

 Tarald Ueland 
MÅ FINNE NYE INNTEKTSKILDER: Nå som Barnebibelen for de små er borte fra Sambåndet Forlag, må Tarald Ueland se seg om etter andre inntektsgivende publikasjoner.
FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN

Av Kristin Tonning-Olsen

Siden 1992 har Sambåndet Forlag hatt lisensen i Norge til ”The beginners Bible”. Det har det nå blitt en brå slutt på. Og det er ikke fordi Sambåndet Forlag har villet det slik.
– Vi har hatt enerett til denne Bibelen i årevis. Men så gikk lisensen vår ut. Lisensen fikk vi i sin tid fra USA. Nå har vi i lengre tid prøvd å fornye den, men vi har ikke lykkes i å få kontakt med de rette vedkommende der borte. I mellomtiden har et annet norsk forlag fått rettighetene, sier en skuffet og oppgitt Ueland.

Taper 400.000 i omsetning i året
For Sambåndet Forlag byr det å miste disse rettighetene på utfordringer økonomisk.
– Forlaget har distribuert Barnebibelen for de små, som vi kaller den, til ulike kunder, menigheter og trossamfunn. Dette har gitt oss en omsetning på rundt 400.000 hvert år. Nå har vi mistet denne omsetningen. Med en samlet inntekt på 1,6 millioner kroner i året, sier det seg selv at Barnebibelen var viktig for oss, sier Ueland. Han legger til at det har blitt solgt rundt 4000 eksemplarer av Bibelen hvert eneste år, noe som gjør Barnebibelen for de små til en meget populær bok.
– Det er den barnebibelen i Norge som selger aller best. Vi har brukt mange år på å etablere gode salgskanaler, så det blir veldig lett for dem som skal selge Barnebibelen etter oss.

Ingen ny barnebibel
Sambåndet Forlag ser ikke for seg at de kommer til å satse på noen ny barnebibel med det første.
– Vi er et lite forlag som driver med en 45 prosent stilling. Vi har svært begrenset økonomi, så vi har ikke mulighet til å finansiere utgivelse av en ny norskprodusert barnebibel. Nå skal vi satse på andre gode, norske utgivelser, sier Ueland som har flere forfattere i forlaget som selger bra.
– Både Haldis Reigstad, Irene Krokeide Alnes og Johnn Hardang slår an blant våre lesere. Haldis Reigstad kommer med en ny bok nå til våren, og så skal Karl Johan Hallaråker snart komme med en ny bok. Så vi skal nok klare oss, sier Ueland som mener tapet av Barnebibelen ikke er kroken på døra for det lille forlaget.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.