Snart slutt på UogT-samarbeid

   ETT AV DE SISTE: Landsungdomssekretær Bjarte Hammer Aarland konstaterer at nummer 1-06 er det tredje siste bladet før samarbeidet oppløses. FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Egill J. Danielsen Helt siden 1964 har ImF kunnet tilby UogT til sine ungdommer. Selv om Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) har stått for produksjonen, har bladet hatt tilstrekkelig felles […]

 

 Bjarte Hammer Aarland 
ETT AV DE SISTE: Landsungdomssekretær Bjarte Hammer Aarland konstaterer at nummer
1-06 er det tredje siste bladet før samarbeidet oppløses.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Egill J. Danielsen

Helt siden 1964 har ImF kunnet tilby UogT til sine ungdommer. Selv om Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) har stått for produksjonen, har bladet hatt tilstrekkelig felles profil til at det også har vært betraktet som et ImF-blad. Indremisjonen har bidradd med ulike typer redaksjonelt stoff, samt med å skaffe abonnenter. Men fra sommeren av er det slutt på samarbeidet.
– Grunnen er at UogT vil bli et rendyrket NLM-blad når de om noen måneder fornyer konseptet sitt. Vi har forstått at et av målene med bladet vil være å bygge tydelig NLM-identitet. Vi ønsker selvsagt den organisasjonen alt godt, men det vil ikke være naturlig for oss å være med etter en slik omlegging, sier landsungdomssekretær i ImF, Bjarte Hammer Aarland.

Nedgang
Redaktør i UogT, Knut Reier Indrebø, opplyser at bladet i mange år har slitt med fallende abonnent-tall. En oppussing av bladet for to år siden, var ikke nok til å stoppe tilbakegangen. Det kristne ungdomsbladet har nå et opplag på 4500. Man har følt det tvingende nødvendig å gjøre radikale grep.
– Det er ganske hemmelig ennå, hva vi skal gjøre med bladet. Men jeg kan si såpass at produktet vil bli en totalpakke med mer enn et blad. NLM-profilen vil bli tydeligere, sier Indrebø, som legger til at han forstår ImFs skepsis til å være med på dette.

Vemodig
Bjarte Hammer Aarland opplyser at det er Barne- og Ungdomsrådet (BUR) i ImF som har vedtatt at man skal trekke seg ut etter at UogT nummer tre i år er produsert. Han understreker at dette ikke har med teologi å gjøre.
– Vi vil ikke ha problemer med å anbefale bladet i fremtiden. Vi ønsker dem lykke til, og Guds rike velsignelse, sier Hammer Aarland, som innrømmer at det er med et visst vemod at det tradisjonsrike samarbeidet avsluttes. Han erkjenner at det vil etterlate et vakuum hos ImF, og opplyser at man har et nytt prosjekt på trappene.
– Vi jobber med en nettside for ImF-ungdom. Den vil være klar til høsten, sier landsungdomssekretæren.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.