Trenger medieelever

 NOK UTSTYR: Det mangler ikke på kameraer og utstyr til medielinja på Bibelskolen. Men hvor blir det av elevene? Foreløpig kan det se ut som om det kan bli nokså ensomt for medielærer Vilhelm Viksøy til høsten.FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN Av KRISTIN TONNING-OLSEN  – Vi har få søkere til skolen til høsten. Medielinjen er den vi […]

  
NOK UTSTYR: Det mangler ikke på kameraer og utstyr til medielinja på Bibelskolen. Men hvor blir det av elevene? Foreløpig kan det se ut som om det kan bli nokså ensomt for medielærer Vilhelm Viksøy til høsten.
FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN

Av KRISTIN TONNING-OLSEN 

– Vi har få søkere til skolen til høsten. Medielinjen er den vi har størst vansker med å fylle opp, sier rektor ved Bibelskolen,
Arnfinn Norheim. Han synes det er vanskelig å vite hvorfor det ikke er flere søkere til Bibelskolen og til medielinjen, men noterer seg at det har vært mindre interesse for mediefaget ved Bibelskolen de siste årene. Norheim vil ikke legge ned linjen, men erkjenner at den kanskje må stoppes et år.
– I den perioden må vi ha en grundig gjennomgang av linjen og dens innhold, sier Norheim.
Rektoren mener søkersituasjonen er en utfordring. Skolen har til nå fått inn 85 søkere. Men bare 35 har takket ja til plassen de har fått. I forhold til i fjor på denne tiden, er det ti færre som har takket ja.
– Normalt har antall søkere svingt litt. Sommermånedene kan gi en oppsving i antall søkere, eller det kan stabilisere seg. Det er vanskelig å si noe om nå, mener Norheim som i verste fall må la medie-interesserte elever må skolere seg ved en annen bibelskole, og medielærer Vilhelm Viksøy må finne seg noe annet å gjøre for et års tid.

Kan få konsekvenser
– Det lave søkerantallet vil få økonomiske konsekvenser for oss, og kan føre til en tilpasning i personal-ressurser, sier Norheim som selvsagt håper at søker-situasjonen for skolen endrer seg raskt til det mye bedre.
Ved Romsdal ungdomsskole er det   optimisme å spore.
– Per i dag har vi ni søkere til høsten. Plusser vi på de ni som går her allerede, er vi oppe i 18 elever fra høsten av. I tillegg har vi to – tre som har meldt sin inte-
resse muntlig, så da får vi håpe at vi kommer opp i 20 elever, sier
rektor ved Romsdal ungdomsskole, Aud Irene Bergane.
– 18 elever er det høyeste antall elever vi har hatt i skolens treårige historie. Vi er ikke helt fornøyd hva gjelder elevantall enda, men vi ser lyst på det, sier Bergane. Optimistiske er de også i Ålesund. Ved Borgund Folkehøgskole meldes det om fulle hus.
– Vi har plass til 97 elever på internatene våre, og per dags dato er det 95 elever som har sagt ja til skoleplass hos oss. Vi har over 200 søkere. I fjor på denne tiden hadde vi 113, sier konstituert rektor ved skolen, Lars Johan Klokk. Han er svært fornøyd med antall søkere.
– Dette er veldig bra! Og et klart resultat av god markedsføring.

Bra på Framnes 
Også ved Framnes kristne videregående ser høsten lys ut hva gjelder antall elever.
– Skolen har tatt inn vel 265 elever så langt i år. Det er et litt bedre tall enn det vi hadde på samme tid i fjor, sier en fornøyd rektor Lars Reinlund.
På KVS-Bygland ser de heller ingen grunn til å klage.
– Vi har et ganske bra antall søkere, og alle 70 plassene ser ut til å bli fylt. Søkningen er litt bedre i år enn i fjor, spesielt er byggfag populært i år, sier en tilfreds rektor ved KVS-Bygland, Ommund Tveit. Ved KVS-Lyngdal kan rektor Ståle Andersen glede seg over 391 søkere til 230 skoleplasser.
– 230 elever har faktisk takket ja til plass ved skolen til neste år, så her er det fullt!

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.