– Ingen krise

 BEHOLDER ROEN: For Kenneth Foss var det ingen bombe at LUS ble avlyst.FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV Av Egill J. Danielsen – At LUS er avlyst tar jeg med en god porsjon ro. Det åpner for å tenke nytt. Kenneth Foss har lang fartstid i ungdomsarbeidet i ImF. Han har selv vokst opp i sammenhengen, vært elev på […]

  
BEHOLDER ROEN: For Kenneth Foss var det ingen bombe at LUS ble avlyst.
FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV

Av Egill J. Danielsen

– At LUS er avlyst tar jeg med en god porsjon ro. Det åpner for å tenke nytt.

Kenneth Foss har lang fartstid i ungdomsarbeidet i ImF. Han har selv vokst opp i sammenhengen, vært elev på Bibelskolen Bildøy og var landsungdomssekretær fra 1997 til 2004. 1. august er han tilbake i nettopp den stillingen. Comeback-sekretæren møter nyheten om avlysning med sindighet – om det så skulle bety permanent nedleggelse for LUS.
– Jeg har vært lenge i dette gamet. Derfor er det ingen bombe for meg. Spørsmålet har stadig vært reist, de siste 15 årene, om det er verd prisen å arrangere LUS. Et så gedigent stevnekonsept krever store ressurser, og med pluss minus 200 påmeldte deltakere gjennom snart flere tiår, er det et spørsmål om hvor lenge man kan holde på, sier Kenneth.

Nyskapning
Fremtiden til LUS er ikke bestemt ennå. Den skal avgjøres av Barne- og ungdomsrådet i samråd med ledergruppen i ImF. Men om LUS skulle bli nedlagt, er den påtroppende landsungdomssekretæren mest opptatt av å se nye muligheter. Han mener nedleggelse av noe gammelt kan ha mange positive sider.
– Vårt hovedmål er å forkynne Guds ord til ungdommer. Ikke nødvendigvis å opprettholde en bestående aktivitet. Kanskje kan vi møte mange flere andre steder enn på LUS, sier han, og nevner ungdomssamlingen Pit-Stop som eksempel på nytt, fremtidsrettet arbeid i ImF.
– Nå har Pit-Stop vært arrangert to år i Betlehem i Bergen, og trukket nesten like mye folk som LUS har gjort de siste årene. Dette har gått nesten av seg selv, uten de veldige anstrengelsene som har vært forbundet med LUS. Pit-Stop er mer et regionsstevne, og har fokus på disippelgjøring. Mitt håp er at dette konseptet kan innføres i andre deler av forbundsdistriktet, for eksempel på Sunnmøre og i Rogaland.

Liv er forandring
Kenneth viser til at nye tider kanskje krever nye tilnærminger. Han er opptatt av at ikke alt er uforanderlig.
– Konsepter kan endres. Kanskje de til og med bør være i forandring. Vi kan ikke holde på noe bare fordi det alltid har eksistert. Om LUS samlet tusenvis av deltakere i gamle dager, er det ikke god nok begrunnelse for å arrangere det i dag.
Han tror LUS har vært inne i et spor det har vært vanskelig å komme ut av.
–Vi er veldig trygge på at innholdet i stevnet har vært bra. Tilbakemeldingene fra LUS-ere opp igjennom har tydet på det. Likevel har vi slitt med å få folk til å reise på stevnet i mange år. Vi har ikke lykkes i å nå ut med hvor bra LUS har vært. Nå er det kanskje tid for noe nytt, mener Kenneth.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.