Bedehusmusikkfestivalen nedlagt
BEDEHUSSOUND: Marit og Irene har deltatt på Bedehusmusikkfestivalen en rekke ganger.FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV Av Egill J. Danielsen Vi kjente vel på at vi trengte å bruke kreftene på noe annet, sier primus motor for bedehusmusikkfestivalen Hans Kristian Buer til Magazinet. Han legger til: Men den enkle sangen lever videre. Bedehusmusikkfestivalen 2006 ble den siste. En […]
BEDEHUSSOUND: Marit og Irene har deltatt på Bedehusmusikkfestivalen en rekke ganger. FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV |
Vi kjente vel på at vi trengte å bruke kreftene på noe annet, sier primus motor for bedehusmusikkfestivalen Hans Kristian Buer til Magazinet. Han legger til:
Men den enkle sangen lever videre.
Bedehusmusikkfestivalen 2006 ble den siste. En lang rekke kjente og mindre kjente artister har opptrådt på festivalen opp gjennom årene. Blant artistene på årets festival var Gunstein Draugedalen, Marit & Irene, Frank Årdal, Reflex, Svein Skulstad med band, Vidars Music Team, Line Høllesli, Tore Tomassen og Oslo Soul Children.
Sangevangelist i ImF, Irene K. Alnes synes først og fremst det er veldig trist at festivalen legges ned.
Det har vært en samlingsplass for bedehussanger. Et arrangement som løftet frem denne musikken og holdt den levende i det offentlige rom.
Alnes er likevel enig med Hans Kristian Buer i at sangen lever videre:
Tonen fra Himmelen kan ingen stoppe. Den vil synge fortsatt. Men bedehusmusikkfestivalen gav så god hjelp til å få akkurat den «sounden» i himmeltonen ut blant folk.
Håper på ny festival
Sangevangelisten håper at andre vil ta opp hansken fra Buer og gjennomføre lignende konsept et annet sted.
Jeg har selv møtt Jesus gjennom bedehussangen. Jeg har sett at den har sin betydning og overlevingsevne. Derfor håper jeg at noen tar initiativ til noe tilsvarende, sier Alnes.
Det var i 1994 at den første Bedehusmusikkfestivalen ble arrangert i Øymark i Marker kommune i Østfold, skriver Magazinet. Inne i skogen på grensen mot Sverige reiste møteteltet seg, mens bobiler og campingvogner rullet inn på nyslåtte jorder. Suksessen gjentok seg frem til og med 1999.De påfølgende tre årene flyttet festivalen rundt i landet. Først til Stjørdalen, så til Bergen og til Sørlandet. I 2002 var arrangementet tilbake i Øymark. Hvert år har mellom 6000 og 10.000 mennesker vært innom. Opp til 200 frivillige har vært involvert på hver festival.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!