Grunnstøting ødela tusenvis av bibler

England/Wales: Med stor iver har folk sanket og tatt med seg store kvanta av vin, sko, skjønnhetsprodukter, bildeler og BMW motorsykler fra stranda ved Branscobe i Devon, som følge av at skipet «Napoli» grunnstøtte der i forrige uke. Men en for mange mennesker langt mer verdifull del av den våte lasten har blitt liggende uten […]

England/Wales: Med stor iver har folk sanket og tatt med seg store kvanta av vin, sko, skjønnhetsprodukter, bildeler og BMW motorsykler fra stranda ved Branscobe i Devon, som følge av at skipet «Napoli» grunnstøtte der i forrige uke.

Men en for mange mennesker langt mer verdifull del av den våte lasten har blitt liggende uten å ha blitt viet mye oppmerksomhet, nemlig 36 000 bibler på xhosa-språket, som briter flest naturlig nok ikke kan lese.

Biblene skulle til Sør-Afrika. De var sendt fra bibeltrykkeriet Jongbloed i Nederland , skulle ha ankomme havna i Sør-Afrika og Det Sørafrikanske Bibelselskap 5. februar. Bibelselskapet i Norge har mottatt rapporter om at en container som inneholder halvparten av biblene har falt overbord, og at resten for øyeblikket befinner seg om bord i skipet. Nyheten om uhellet skapte fortvilelse i Sør-Afrika. Xosa-språket er ett av Sør-Afrikas 11 offisielle språk og er morsmålet til nesten åtte millioner mennesker.

Mims Turley forteller at bestillingen var på 80 000 standardutgaver av bibler. Disse var ment å skulle dekke et akutt behov for xhosa-bibler i Sør-Afrika.

– Biblene var forsikret, men nå må Bibelselskapet greie seg med et sterkt redusert kvantum av bibler inntil flere kan bli trykt, forteller Mims Turley. Tapet er beregnet til mer en 600 000 kroner. KPK.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.