– Den største vekkelsen

  BETYDNING FOR LIVET: Kenneth Foss ble selv nådd gjennom kristent barnearbeid. – Det er grunnen til at jeg er i denne tjenesten i dag, sier han.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Egill J. Danielsen – Dette er fantastisk flott, men ikke overraskende. Økonomisk støtte gjennom frifondmidlene har fått flere til å starte nye lag. Men en […]

   
BETYDNING FOR LIVET: Kenneth Foss ble selv nådd gjennom kristent barnearbeid. – Det er grunnen til at jeg er i denne tjenesten i dag, sier han.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Egill J. Danielsen

– Dette er fantastisk flott, men ikke overraskende. Økonomisk støtte gjennom frifondmidlene har fått flere til å starte nye lag. Men en del av økningen er uregistrerte lag som har meldt seg inn, opplyser daglig leder ved ImF-Ung, Kenneth Foss.

Ved utgangen av 2004 hadde ImF 271 registrerte barnelag. To år seinere var tallet 292, en økning på 21. Det meste av oppgangen skjedde imidlertid i 2005 – året da Indremisjonen lanserte tilbudet om 5000 kroner i støtte til alle nye barnelag.

– Effekten var helt tydelig, og nye lag vil fortsatt få startstøtte, forklarer Kenneth.

Om tallene fra de siste årene er hyggelig lesning, peker pilen nedover om man ser barnearbeidet i et større tidsperspektiv. Fra 1996 til 2006 gikk nemlig antall barnelag ned med 26. Nedgangen ville vært større om det ikke var for startstøtten gjennom frifondmidlene. Det bekymrer ikke lederen for ImF-Ung særlig:

– Barnearbeidet står seg godt i forhold til andre deler av misjonsarbeidet som har hatt større nedgang. Pilen har jo tross alt snudd de siste to årene.

– Jeg ble nådd
Kenneth ønsker nå først og fremst å rette en takk til alle frivillige som bidrar i barnearbeidet:

– Jeg er selv et produkt av Indremisjonens virke blant barn og unge. At voksne mennesker brukte av sin fritid for at jeg skulle bli kjent med Jesus, har fått konsekvenser. De kunne brukt tiden til TV eller andre ting, men gjorde et valg. Det var avgjørende for meg. Tusen takk!

Kenneth mener barnearbeidet utgjør den desidert største vekkelsen i sammenhengen. Han understreker at det ofte har betydning for livet.

– 80 prosent av alle voksne kristne kom til tro før de var fylt 18 år. Det viser hvor viktig kristent arbeid blant barna er. Derfor: alle dere som prioriterer denne oppgaven: Stå på videre! Dere står i vekkelse.

Kenneth fremhever viktigheten av arbeidet også for ImFs framtid. Ønsket hans er at barna skal bli bevart, og ta del i indremisjonsarbeidet når de blir voksne.

– Dette er særlig viktig i en tid hvor de tradisjonelle vekkelsene blir færre, sier ImF-Ung lederen.

– Vær kreative!
Han oppfordrer til bønn for at enda flere voksne – særlig menn – må få syn for hvor viktig det kristne arbeidet blant barna er.

– Her ligger et vanvittig potensiale. Barn finnes over alt. Invitér barna i byggefeltet og i gaten inn i heimen. Finn på noe gøy for dem – bruk fantasien og så Guds ord i hjertene! Så kan enda flere bli nådd. Hva med å jobbe felles med nabobygden? Om det går tungt; slå sammen barnearbeidet. Bedehusfremmede foreldre kan også komme til nytte. Noe av arbeidet er rent praktisk og kan utføres av alle, uansett åndelige erfaringer. Bli med og jobb for barna og framtiden! oppfordrer Kenneth.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.