Populære kristne ungdomsfestivaler

 MUSIC & MISSION: Fra en av konsertene på fjorårets Skjærgårds music & mission.(FOTO: KPK/ARKIV) Av Ole Andreas Husøy Mange av de kristne ungdomsarrangementene i sommer er populære. Kristen Idrettskontakt (KRIK) opererer med venteliste både for deltakere og ledere på KRIK Action som arrangeres i Bø i Telemark 25.-29. juli. Pågangen for å få være med […]

  
MUSIC & MISSION: Fra en av konsertene på fjorårets Skjærgårds music & mission.
(FOTO: KPK/ARKIV)

Av Ole Andreas Husøy

Mange av de kristne ungdomsarrangementene i sommer er populære. Kristen Idrettskontakt (KRIK) opererer med venteliste både for deltakere og ledere på KRIK Action som arrangeres i Bø i Telemark 25.-29. juli. Pågangen for å få være med på KRIK Action har vært større enn kapasiteten. 100 fikk ikke plass, og ble stående på venteliste. Det var heller ikke plass til alle som ønsket å være ledere. Allerede en halv time etter at det var åpnet for påmelding var det 100 påmeldte, i løpet av fem timer var det 500 og i løpet av det første døgnet var man kommet opp i 700 påmeldte.

KRIK Action er for tenåringer i ungdomsskolealderen. 1000 deltakere og 300 ledere er i disse dager samlet i Bø. – Det er det maksimale vi kan ta imot, opplyser sivilarbeider Svein-Ivar Moltu i KRIK.

Senere i sommer, 7.- 12. august, arrangeres KRIK Arena i Kristiansand. Dette arrangementet er for de som er født i 1991 eller tidligere. Også her later det til å bli fullt, men Moltu sier at det fortsatt er mulig å melde seg på.

Over 2000 på TT på Gjøvik

Tirsdag 26. juni starter KFUK-KFUMs store arrangement TT (TenåringsTreff). I år finner det sted på Gjøvik. Ved TT-kontoret i arrangørbyen får vi opplyst at det er påmeldt ca. 2000 deltakere. Medregnet ledere og frivillige regner man med at ca. 2500 vil være samlet på TT i mjøsbyen. TT avsluttes søndag 1. juli. Sist TT ble arrangert var i Haugesund i 2004. Da var det 2400 deltagere.

Skjærgårds-festivalen

Skjærgårds music & mission går i år av stabelen 2.-8. juli på Risøya.

– Vi har lagt om billettsystemet. Dermed er det ikke så lett å sammenligne interessen i år med tidligere i år når det gjelder forhåndssalg. Men magefølelsen sier at vi vil havne omtrent på samme deltakerantall som i fjor. Da solgte vi totalt 20 000 dagsbilletter. Lørdagen var den best besøkte dagen i fjor, da hadde vi 6000 innom på festivalen, sier festivalsjef Jarle Storebø.

Han legger til at som utendørsfestival er Skjærgårds music & mission i stor grad avhengig av været når det gjelder publikumsoppslutningen.

UL i Haugesund

Blant de arrangementer som ligger litt fram i tid, er Norsk Luthersk Misjonssambands årlige ungdomsarrangement, Ungdommens Landsmøte (UL), som også ungdom i Indremisjonsforbundet oppfordres til å reise på. I år arrangeres det i 24.- 28. juli i Haugesund.

I midten av juni var det noe over 200 påmeldte, omtrent samme antall som på samme tidspunkt tidligere år. De aller fleste melder seg på ved ankomst. Målet for årets UL er1500 registrerte deltakere. I fjor var det rundt 1000.

Arrangørene venter 2500-3000 på møtene i helgen. Av disse er det mange som ikke registrerer seg da de kun er på møtene. I fjor var det opp mot 2400 på det meste. UL fant da sted på Askøy ved Bergen. KPK/SAMBÅNDET

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.