Bibelcampen i dag og i går den samme?
ANNO 2007: Barnetoget på Lyngdal bibelcamp har lang historie. Her passerer de den nye hallen som fra i år har erstattet det gamle møteteltet.(FOTO: KJETIL FYLLINGEN) Av Ingjerd Våge Lyngdal Bibelcamp feirer denne sommeren 40-årsjubileum. I det herrens år 1967 hadde campen sin spede begynnelse. – Jeg var campinggjest her første året og bodde i telt. Det var så […]
ANNO 2007: Barnetoget på Lyngdal bibelcamp har lang historie. Her passerer de den nye hallen som fra i år har erstattet det gamle møteteltet. (FOTO: KJETIL FYLLINGEN) |
Av Ingjerd Våge
Lyngdal Bibelcamp feirer denne sommeren 40-årsjubileum. I det herrens år 1967 hadde campen sin spede begynnelse.
– Jeg var campinggjest her første året og bodde i telt. Det var så primitivt som det kunne vært, forteller Inge Ree som også var leirsjef på campen fra 69 til 76.
Sanitæranlegget var på ingen måter luksuriøst. De første årene fikk de låne åtte toalett fra militæret. Fire til mennene og fire til kvinnene. Under doringen var det en tønne, og denne måtte tømmes hver kveld. Noe dusjanlegg fantes ikke, men campinggjestene kunne gjøre sin daglige kattevask i en midlertidig oppsatt renne. Denne rennen hadde seks springer, og morgenstellet skjedde selvsagt ute i friluft.
– På denne tiden bodde 95 prosent av gjestene i telt, resten bodde i combitelt. Noe som for så vidt er telt det også, sier Inge.
Primitivt
Antall besøkende på campen har økt med årene. I begynnelsen var det om lag to til tre hundre mennesker på det meste. I tillegg, møtte folk fra bygdene rundt på møtene. Det nostalgiske møteteltet, som for første gang denne sommeren er byttet ut med en hall, kunne huse opp til ni hundre på en kveld.
– Visjonen i starten var den samme som nå. Vi ønsket å samle folk til kristne samlinger på sommerstid. Sommeren kan gjerne være en åndelig tørketid for mange, sier campingveteranen.
Inge har virkelig fått kjenne forandringene på kroppen. I år bor han og konen i egen campingvogn, men slik har det ikke alltid vært.
– Fra 67 til 77 bodde lederne i to femmannstelt. Her bodde vi i fem uker. Min familie i et telt, mens ungdomslederne hadde ett. Det var ofte ruskevær, og våte klær. Maten til lederne kokte vi på det gamle skolehuset, forteller Inge.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!