– Vi har ikke vært flinke nok

 ETTERLYSER FOKUS PÅ DISIPPELGJØRING: Formann Eirik Furnes ønsker seg mer vekt på forsamlingsbygging i Indremisjonsforbundet.FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Ingjerd Våge Formannen løftet særlig frem behovet for forsamlingsbygging i sin tradisjonelle formannstale til indremisjonsfolket.  Han advarte mot å havne i skyttergraver når vi samtaler om forsamlingsbygging. Forsamlingsbygging handler ikke om en ny teologisk profil. Men å […]

  
ETTERLYSER FOKUS PÅ DISIPPELGJØRING: Formann Eirik Furnes ønsker seg mer vekt på forsamlingsbygging i Indremisjonsforbundet.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Ingjerd Våge

Formannen løftet særlig frem behovet for forsamlingsbygging i sin tradisjonelle formannstale til indremisjonsfolket.  Han advarte mot å havne i skyttergraver når vi samtaler om forsamlingsbygging. Forsamlingsbygging handler ikke om en ny teologisk profil. Men å vinne Norge for Jesus med alle tenkelige former som ikke strider mot Guds Ord.
– Det viktigste er ikke hva vi kaller oss, men hva vi gjør. At vi blir utrustet til å vinne mennesker for himmelen, sa Furnes.

Be frem ledere
For å nå dette målet kommer forsamlingsbygging inn som en viktig strategi. Forsamlingsbygging handler om å gjøre møtevirksomheten bedre. Dette gjelder særlig å gi forkynnelsen gode rammer. Det handler om å vinne mennesker for Jesus, og livsnære fellesskap som tar vare på hverandre og deler liv. Til sist løftet han frem at forsamlingsbyggig handler om åndelig lederskap. 
– Det er på tide for de troende å be frem ledere i vår midte. Vi må spørre etter hvem som har evner og nådegaver. Vi må ikke la lederskapet gå på rundgang avhengig av hvem som melder seg.  Det åndelige lederskapet skal stake ut en vei og gå den, sa formannen i sin tale.

Nye utfordringer
Furnes trakk også frem utfordringene ImF har i forhold til Den Norske Kirke. Tidligere var kirken mer herre i sitt eget hus, enn det vi har sett de senere årene. Særlig på bakgrunn av de utfordringer som finnes i dagens kirkelandskap, trenger indremisjonen fokus på forsamlingsbygging. Furnes understreket i denne sammenheng viktigheten av å holde fast på Guds ord.
– Dersom ikke forkynnelsen av Guds Ord er rett, så er det ingen kristen forsamling. 

 I bevegelse?
Formannen startet og avsluttet sin tale med å appellere til indremisjonsfolket som vekkelsesbevegelse.
– Har vi stoppet opp? Har vi sluttet å gå? Vi er et folk på vandring, og fortsatt ser jeg vekkelsesgløden. Vekkelsens tid, er ikke forbi. Jeg vil være i bevegelse for at mennesker kan vinnes for himmelen, avsluttet formannen som også ble enstemmig gjenvalgt av delegatene på årets generalforsamling.    

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.