Knif ikke billigst i test

IKKE BILLIGST: – Vi er de som kjenner kristen-Norge og virksomheten aller best. Det betyr litt å kjenne virksomheten en forsikrer, sier Wilberg (FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV) Av Ingjerd Våge I dag er omlag 185 av bedehusene i Norge som er tilknyttet ImF, forsikret i Knif. I tillegg sendte Knif Trygghet Forsikring i fjor vår ut brev til […]

 
IKKE BILLIGST: – Vi er de som kjenner kristen-Norge og virksomheten aller best. Det betyr litt å kjenne virksomheten en forsikrer, sier Wilberg (FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Ingjerd Våge

I dag er omlag 185 av bedehusene i Norge som er tilknyttet ImF, forsikret i Knif. I tillegg sendte Knif Trygghet Forsikring i fjor vår ut brev til 40 andre bedehus, og oppfordret disse til å forsikre seg i selskapet. Knif Trygghet Forsikring, eies av ulike kristne organisasjoner deriblant Indremisjonsforbundet. Selskapet profilerer seg med å selge billige forsikringer slik at bedehusene får mer til overs, og kan bruke dette på sin «primærvirksomhet».

Nå viser det seg imidlertid at å kjøpe forsikring hos Knif ikke nødvendigvis gir den billigste forsikringspremien for bedehusene her til lands. Sambåndet har gjennomført en prissammenligning på forsikring av bedehus, og prisene viser seg å variere med mange tusen kroner. Det kan med andre ord lønne seg å undersøke prisene før man handler, og ikke stole blindt på et selskap. Selv ikke på kristenfolkets eget forsikringsselskap, Knif Trygghet Forsikring.

Spar 31 prosent
Ut i fra prissammenligningen kommer det frem at et bedehus kan spare opptil 31 prosent av forsikrings-premien hvis de forsikrer sitt forsamlingslokale i selskapet Gjensidige, fremfor å handle med Knif. Også If Skadeforsikring kan tilby billigere priser.

I denne markedsundersøkelsen kontaktet vi tre store forsikringsselskap utenom Knif. Alle selskapene fikk oppgitt nøyaktig de samme opplysningene om to fiktive bedehus, et stort og et lite. (Se egen tekst for nærmere detaljer). Begge våre bedehus har fullverdiforsikring, det vil si at hvis huset brenner ned, så plikter selskapet å bygge det opp igjen huset i dagens standard.

– Ikke sløs kollekten

Når det gjelder prosessen underveis, var Knif det selskapet vi måtte purre flest ganger før vi fikk pristilbudene. De stilte flere spørsmål ved undersøkelsen og de formelle prisene fra Knif ble levert flere dager etter de andre selskapene sine tilbud. Markedssjef i Knif, Erik Wiberg, innrømmer etter undersøkelsen var utført, at bedehusene bør forsikre seg der de får best pris.

– Hvorfor skal bedehus forsikre seg i Knif når dere ikke er billigst?
– Det skal de ikke gjøre, men når vi vurderer de konkurrerende tilbudene er det ikke ofte at vi ikke er billigst. Flere kjøper også forsikring ett år, og så setter selskapet opp prisene neste år. Dette synes vi i Knif ikke er riktig. Men bedehusene skal ikke bruke av kollektpengene kun for å kjøpe forsikring hos oss, sier Wilberg.
– Når dere ikke kan konkurrere på pris, har dere andre fordeler?
– Vi er de som kjenner kristen-Norge og virksomheten aller best. Det betyr litt å kjenne virksomheten en forsikrer, sier Wilberg og legger til at ingen ville gått over til dem hvis de ikke sparte penger på det.

Siden Knif er eid av kristne organisasjoner, ligger også kundegruppen til selskapet innenfor disse organisasjonene. Tanken bak selskapet,

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.