– To gode kandidater

  EN AV DEM BLIR FORMANN: Reidar Røyland (t.v.) og Sverre Dag Ljønes stiller til valg som formann i ImFs forbundsstyre under GF i Molde i juli. FOTO: IMF-ROGALAND OG SAMBÅNDET/ARKIV Av Egill J. Danielsen – Nå har brikkene endelig falt på plass, sier leder av valgkomiteen Emil Krakeli. Lenge hadde komiteen bare fått ja […]

 

 
EN AV DEM BLIR FORMANN: Reidar Røyland (t.v.) og Sverre Dag Ljønes stiller til valg som formann i ImFs forbundsstyre under GF i Molde i juli. FOTO: IMF-ROGALAND OG SAMBÅNDET/ARKIV

Av Egill J. Danielsen

– Nå har brikkene endelig falt på plass, sier leder av valgkomiteen Emil Krakeli.

Lenge hadde komiteen bare fått ja fra én kandidat til formannsvervet, slik Sambåndet skrev i forrige nummer. ImFs lover krever imidlertid at to personer stiller til valg, og valgkomiteen har jobbet helt til det siste med å få frem kandidat nummer to.

Reidar Røyland bor i Sandnes, og er til daglig lærer på Jærtun Lutherske Friskole. Han har tidligere vært lærer ved Bibelskolen Bildøy, og ungdomssekretær i Bergens Indremisjon. Inntil i fjor vår satt han i kretsstyret i ImF-Rogaland. Røyland virker også som fritidsforkynner og søndagsskolelærer. Røyland stiller til valg som formann i Forbundsstyret for ImF-Rogaland.

Sverre Dag Ljønes bor i Gjerdrum og er til daglig sjefsingeniør i Telenor. Han har bakgrunn fra Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag og Norsk Luthersk Misjonssamband, og har hatt ulike verv i Normisjon. Ljønes er i dag kasserer og revisor for Gjerdrum Misjonshus, og har arrangert husmøter og møteaksjoner i regi av ImF. Han er i dag medlem i ImFs forbundsstyre.

Leder av valgkomiteen, Emil Krakeli er glad for at det under GF i Molde nå blir et reelt valg mellom to sterke lederkandidater:

– Dette er to gode navn, hver med sine ulike fortrinn. Løpet kan bli ganske jevnt mellom disse, noe som ville være et godt tegn, sier Krakeli.

Han innrømmer at det har vært vanskelig å få folk til å stille til valg som lederkandidat, og valgkomiteen har da også jobbet grundig og lenge med oppgaven. Komiteen kom i havn med kandidat nummer to i siste stund før det viktigste GF-forberedende dokumentet, ImFs toårsmelding, gikk i trykken.
– Det finnes mange dyktige folk ute blant misjonsfolket, men det er ikke uten videre lett for en valgkomite på fem personer å finne fram til dem, sier Krakeli.

Da Sambåndet i forrige utgave presenterte kandidatene til de ordinære styreplassene i Forbundsstyret, opplyste Krakeli at bare én av seksten mulige kandidater til formannsvervet hadde svart ja.

– For at ikke den ene kandidaten skal få mer reklame enn den andre, har vi derfor ventet til nå med å offentliggjøre hvem som stiller til valg som formann, sier Krakeli.

Les også: vanskelig å finne formann
 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.