Regntung UL-suksess

 «TIL DEG»::Lovsang og tilbedelse har en sentral og viktig plass under møtene på UL. Lovsangsleder her er Trygve Skaug. FOTO: VILHELM VIKSØY Av Vilhelm Viksøy 1400 solgte ukespass og 2500 dagspass gav av ny deltakerrekord for UL. Med et gjennomsnitts besøkstall på over tusen på bibeltimene og over 3000 på det mest besøkte kveldsmøtet, var […]

  
«TIL DEG»::Lovsang og tilbedelse har en sentral og viktig plass under møtene på UL. Lovsangsleder her er Trygve Skaug. FOTO: VILHELM VIKSØY

Av Vilhelm Viksøy

1400 solgte ukespass og 2500 dagspass gav av ny deltakerrekord for UL. Med et gjennomsnitts besøkstall på over tusen på bibeltimene og over 3000 på det mest besøkte kveldsmøtet, var disse samlingene det som mange trakk fram som høydepunkt i ettertid.

– Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra deltakerne, sier stevneleder Øystein Sunde Pedersen, som kan fortelle at mer enn 600 søkte forbønn og veiledning – og noen ble det også bedt til frelse med.

Kollektrekord
Men ikke bare deltakertallet var høyt, også kollektene under årets festival slår tidligere rekorder. Til sammen ble det samlet inn 470.000 kroner til ulike misjonsprosjekt gjennom kollekten.
– Det er omtrent 100.000 kroner mer enn i fjor, sier Pedersen. I tillegg kommer en gave på 133.000 kroner til kveldsmøtetaler Rachel Trovis slumprosjekt på Filippinene.

En av de store utfordringene under årets festival, var været. Da Sambåndet besøkte UL strømmet regnet fra himmelen. Natt til fredag var vinden oppe i stiv kuling og over 30 mm regn falt i løpet av ett døgn. Det var både kaldt og vått for mange.
– Vi tilbød innendørs overnatting til alle og sørget for et oppvarmet telt der deltakerne kunne varme seg og tørke klær, soveposer og andre ting, sier Sunde Pedersen som skryter voldsomt av en enestående gjeng med frivillige dugnadsfolk på UL.

Fast i Kongeparken
Årets UL ble for andre år på rad arrangert i Kongeparken sør for Sandnes. Øystein Sunde Pedersen ser store fordeler ved dette.
– Både når det gjelder planlegging og gjennomføring merker vi fordelene av at vi arrangerte UL på samme sted som sist, sier Øystein Sunde Pedersen.
Også neste år er det fritidsparken i Rogaland som blir adresse for sommerfesten.
– Vi ønsker å være her, og tror fremtiden for UL er å bli i Kongeparken. Hovedutfordringen er behovet for frivillige. Jeg kan ikke tale på vegne av disse, men vår opplevelse er at det har gått greit å få på plass mange dyktige folk.

Synlig ImF
Årets UL er tredje gang ImF-UNG er med som full med-arrangør sammen med NLMUng. I praksis er det først i år de har en reell innflytelse i både planlegging
og gjennomføring. Det mest synlige resultatet var Bildøy-lærer Roald Kvam som bibeltimeholder i tillegg til ImF-ere både som møteledere og i lovsangsteamet.

– UL har sin historie som NLMarrangement. Det tar tid før vi ser at våre folk prioriterer dette fullt ut. Jeg skulle ønske vi hadde enda flere smågruppeledere og forbedre enn i år, men vi har noen, og det er et godt utgangspunkt, sier daglig leder
i ImF-UNG, Kenneth Foss, som har et klart mål med festivalen.
– Jeg håper noen får et møte med Jesus. Det er derfor vi arrangerer UL, dypest sett, sier han.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.