TWR på norgesbesøk

RADIOMISJON: – TWR står sterkt i møte med nye medieutfordringer, sa president Lauren Libby under norgesbesøket. FOTO: VILHELM VIKSØY Av Vilhelm Viksøy Dette var noe av budskapet fra Trans World Radios (TWR) nye president, Lauren Libby, da han besøkte Norge i midten av oktober. Med seg på reisen hadde han konen June og Branco Beljajac, […]

 
RADIOMISJON: – TWR står sterkt i møte med nye medieutfordringer, sa president Lauren Libby under norgesbesøket. FOTO: VILHELM VIKSØY

Av Vilhelm Viksøy

Dette var noe av budskapet fra Trans World Radios (TWR) nye president, Lauren Libby, da han besøkte Norge i midten av oktober. Med seg på reisen hadde han konen June og Branco Beljajac, TWR-EUROPAs nye kontaktperson til de nordiske partnere.

Besøksturné
Etter at Lauren Libby ble president for det verdensomspennende radio-nettverket for knapt et år siden, har han prioritert høyt å dyrke kontakten med partnere ute i verden. Torsdag 22. oktober var det P7 Kristen Riksradio, en av to norske samarbeidspartnere, som hadde besøk.
– Et slikt besøk bygger personlige relasjoner. Alt arbeid handler om mennesker og det gjør alltid noe med  oss å møte andre ansikt til ansikt og ikke bare på telefon og mail, sier Johnn Hardang, daglig leder i Kristen Riksradio P7. Han opplevde det svært nyttig å bli bedre kjent og i tillegg gi TWR-delegasjonen en innføring i P7s arbeid i Norge.

Radiomisjon
– Å være en del av TWR gir oss en sterk og nær følelse av være en del av en stor og verdensvid familie. Det er viktig og inspirerende. Det gir oss også guts til å stå på videre i vårt eget arbeid her hjemme, sier Hardang, som også peker på misjonsperspektivet TWR gir arbeidet.

For helt siden starten i 1995 har P7 hatt som mål at minst ti prosent av budsjettet skal være merket internasjonal radiomisjon. Med et arbeid på over 200 språk over hele verden, er TWR en unik misjonsarena – enten via radio-bølger, internett eller ansikt til ansikt.
– Uten TWR ville vegen vært lenger og langt mindre fremkommelig i forhold til misjon, sier Hardang. Dette året støtter P7 blant annet tre store radio-prosjekt blant muslimer i Nord-Afrika og Midt-Østen.

Teknisk hjelp
Men partnerskapet handler ikke bare om å gi. For P7s del gav også besøket en konkret gevinst tilbake.
– TWR har en stor teknisk kompetanse på bygging av både radio- og tvstudio. Den satsingen som vi er i ferd med å bevege oss inn i, vil kreve mye anleggsmessig for oss. Da er det godt å ha en stor familie i ryggen som kan gi oss teknisk støtte på toppnivå, og slik hjelpe oss i gang. Dette gav de oss svært positive signaler på, sier Johnn Hardang.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.