Felles ImF- og NLM-fagdag

Forsamlingsledere fra både ImF og NLM samles i Bergen 25. mars for å snakke sammen om møtefellesskap på bedehusene.

– Vi vil gjerne utveksle erfaringer med forsamlingsledere i NLM. Vår virkelighet er svært lik, og ofte befinner vi oss på samme bedehus også, sier generalsekretær i ImF, Erik Furnes.

Felles oppdrag
Generalsekretær i NLM, Eivind Åsland og forsamlingskonsulent i ImF, Runar Landro, står sammen med Erik Furnes som innbydere til fagdagen.
– Oppdraget til begge organisasjonene våre er å bygge livskraftige misjonsforsamlinger som kan bære arven og misjonsgløden videre til nye generasjoner. Derfor vil vi sette oss ned og tegne drømmene – og beskrive virkeligheten vår, sier Furnes som inviterer forsamlingsledere fra hele landet til samlingen.

Tette bånd
Grunnlaget for samtalene er at ImF og NLM står nær hverandre i lære og syn på mange dogmatiske spørsmål. Hva samtalene eventuelt skal munne ut i, vil ikke Furnes foregripe.
– Vi kommer først og fremst sammen for å dele erfaringer fra forsamlingsbygging på bedehuset. Men det er også naturlig diskutere uforpliktende om det er grunnlag for formelt samarbeid i fremtiden.

Samnanger bedehus i Hordaland er ett eksempel på allerede eksisterende lokalt samarbeid mellom NLM og ImF i forsamlingsarbeidet. Forsamlingen i Samnanger er innmeldt i begge organisasjoner.

På mange bedehus finnes uformelt samarbeid både mellom ImF og NLM, og mellom ImF og Normisjon.

Fagdagen finner sted på Bildøy bibelskole.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.