Indremisjonssamskipnaden

– Det går litt opp og ned. Vi har noen ekstra utgiftsposter og trenger et løft de siste to månedene for å komme i balanse, sier Svein Bjarne Aase.

Samskipnaden har i dag 13 ansatte og kapasitet på 7,5 årsverk. Kretsen har for tiden ingen daglig leder, men er i en prosess hvor de skal tilsette en ny. Svein Bjarne Aase, tidl. leder i kretsen, kan opplyse om at driftsresultatet i fjor gikk i pluss, på 246 078,-, etter en omsetning på 4 453 461,-.

4 mill,-
Han oppgir at de er avhengige av gaveinntekter på ca. fire millioner i året. Her inngår diverse gaveaksjoner gjennom årets fire årstider, samt fast givertjeneste og foreningsgaver. Hittil i år er det kommet inn om lag 3,2 mill. i gaveinntekter. November og desember er de største inntektsmånedene med inntekter fra julemesse, gaveaksjoner og foreninger.

– Vi er spente på denne tiden, om vi kommer i havn her, legger han til.

I minus.
Han kan opplyse om at de har noen hundretusener i minus så langt i år.

– Man må forstå misjonsøkonomi for å skjønne dette. Vi har en sommer med lite inntekter og mye utgifter. Derfor kommer vi alltid ut på høsten med underskudd, men så bruker det å ordne seg når det nærmer seg jul, sier han.

Et stort vedlikehold av kontorbygget har gitt dem en ekstra utgift på 3-400 000,-.

– Vi kommer litt dårligere ut her. Men dersom misjonsfolket står med som de har gjort tidligere, regner jeg med at vi skal komme i balanse. I dag er vi innfor de rammene vi har lagt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.