Pris til «Julekongen»

Kåret til årets beste familieprogram av Barnevakten.

Barnevakten har gitt prisen for årets beste familieprogram 2012 til NRK Super og programmet «Julekongen». Daglig leder Merethe Clausen Moe i Barnevakten mener «Julekongen» er en kvalitetsserie som fortjener en slik utmerkelse.

– Vi setter pris på NRK Super som satser på barna og familien gjennom slike omfattende kvalitetsproduksjoner. «Julekongen» byr på god underholdning for både barn og voksne og samler på den måten familien til kvalitetstid foran tv-skjermen. Det er en stor glede for oss i Barnevakten å tildele prisen for årets beste familieprogram 2012 til «Julekongen» og NRK Super, sier Clausen Moe.

Prisen ble overrakt i forrige uke i NRKs lokaler på Marienlyst. Redaksjonssjef for Småbarn, Ingrid Hafstad i NRK Super, gav uttrykk for at det var stor stas å bli tildelt prisen, som hun mottok sammen med regissør Thale Persen og produsent Marius Hoel.

Barnevakten trekker frem i sin begrunnelse at «Julekongen» appellerer til flere aldersgrupper, og Ingrid Hafstad bekrefter at dette er noe som har vært bevisst fra deres side.

– «Julekongen» er en universell historie som er aktuell for alle aldersgrupper. Den har et rikt persongalleri som har referanser både til barn og voksne. «Julekongen» har også flere lag, med referanser voksne kan kjenne seg igjen i, men det har vært svært viktig for oss at de voksne referansene ikke har gått på bekostning av barnas opplevelse av historien. Barna er vår viktigste målgruppe, sier redaksjonssjef Hafstad.

Tidligere vinnere av prisen Årets familieprogram er blant andre Vaffelhjarte (2011), Norske Talenter (2010), Beat for Beat (2009) og Energikampen (2008). KPK

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.