Samles for å samarbeide

SERIE, DEL 1: Styrene for de syv bedehusene på Nordre Fjell vil komme sammen denne måneden for å diskutere nærmere samarbeid.

− Styrene i de syv bedehusene i Nordre Fjell samler seg 15. september for å diskutere hvordan tilstanden på de enkelte stedene er. Det er ett skritt videre i å samarbeide. For en bygd som må selge bedehuset, har vi nå et apparat for å fange opp de som er igjen og ta virksomheten videre, forteller Johnn Hardang. Han har nylig vært med på å selge Knappskog bedehus, hvor han har vært styreleder.

Tolv bedehus på Store Sotra samarbeider allerede om felles bibelkveld en gang i måneden, og de rullerer på å ha det. Hardang har ansvar for bibelkveldene. Kystradioen og P7 har fått kollekten.

sambåndet.no gir deg denne uka fire saker om forsamlinger i utvikling.  

Samlokalisering
− Vi samler mange, cirka 60 stykker. Like viktig er det at vi får en kultur for å besøke hverandre og samarbeide. Bare det å komme sammen er en inspirasjon i seg selv, sier Hardang, som understreker at det ikke behøver være negativt at et bedehus selges eller legges ned.

− At vi har solgt Knappskog bedehus er ikke det samme som nedleggelse, men det betyr flytting og samlokalisering med nabobedehuset. Bakgrunnen er at det er mange små forsamlinger og store utgifter med et hus. Vi går nå inn og engasjerer oss i Ågotnes bedehusforening.

Smertefull prosess
Hardang ser salget av Knappskog bedehus og samarbeid mellom bedehus i et historisk perspektiv:

− Før var sjøen hovedvei. Derfor lå det ved kaiene både bedehus, skole og butikk. Nå er hele strukturen med veier og bosettingsmønster i endring, og de siste ti årene er 4-5 bedehus blitt lagt ned bare i Fjell. Bedehusene må også endre seg. Men det kan være en smertefull prosess.

− Hvorfor er arbeidet flyttet til Ågotnes?

− Ågotnes er det største vekstområdet i Fjell kommune. Misjonsstrategisk er det ikke lurt å legge ned der folketallet vokser. Vi ønsker tvert imot å ha virksomhet der folk er.

LES I MORGEN: Hva kan gjøres når det blir få som samles på enkeltbedehus, og det finnes flere bedehus i samme område?

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.