Pusterom med divisi

– Vi ønsker å tilby mennesker en konsertopplevelse der hjerte og sjel kan få ro.

I god divisi-ånd er helgas konsertturné vanskelig å sette i bås. Koret skal fremføre Steve Dobrogosz’ messe, som er en jazz-inspirert messe skrevet for piano, strykekvintett og kor.

– Ved å ramme inn messeleddene med sine egne sanger ønsker vi å gjøre innholdet i messen mer tilgjengelig for publikum. Vi håper på den måten å gjøre folk mer bevisst på hva disse messeleddene som mange erfarer hver søndag, egentlig betyr, forteller divisi i sin egen omtale av konserten.

Men konserten er mer enn klassisk jazz-messe.

– Det er kun de fem-seks messesatsene som legger seg mer mot det klassiske. Det øvrige repertoaret har både gospeluttrykk, lovsang og viser – så her skulle være noe for alle. Og alt er rammet inn av en strykekvintett og pianist, sier dirigent Anders Berglund og fortsetter:

– Vi bringer inn ulike sjangere og musikkinntrykk i god divisi-ånd, men vi har jobbet med å få en rød tråd i konserten så den ikke skal bli alt for schizofren, sier dirigent med et smil.

Bakgrunnen for navnet Pusterom, forklarer dirigent Anders Berglund på denne måten:

– Verden der ute trekker oss i alle retninger med mas om alt vi bør gjøre og ikke gjøre. Vi ønsker å røre ved hjertene, og la folk få et pusterom og fred ifra det som opptar oss i hverdagen av sorger og bekymringer.

Turneen som går fra 7.– 9. november, besøker Vår Frelses Kirke i Haugesund, Bergen Domkirke og Os Kirke. På hvert sted har de med seg egne strykekvintetter med anerkjente musikere.

n-divisi-pusterom-2

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.