Ønsker flere kvinnelige forkynnere

− Jeg opplever at ImF er veldig takknemlig for de kvinnene som er ansatt i organisasjonen. Vi er opptatt av å ha kvinner i ulike oppgaver i organisasjonen. Vi har dyktige kvinner ansatt i ImF sentralt, og i kretser, ved skoler og i forsamlinger, sier personalleder Aud Karin Kjølvik Ringvoll i ImF. Frimodighet. − Hvordan […]

− Jeg opplever at ImF er veldig takknemlig for de kvinnene som er ansatt i organisasjonen. Vi er opptatt av å ha kvinner i ulike oppgaver i organisasjonen. Vi har dyktige kvinner ansatt i ImF sentralt, og i kretser, ved skoler og i forsamlinger, sier personalleder Aud Karin Kjølvik Ringvoll i ImF.

Frimodighet.
− Hvordan opplever du som personalleder og kvinne at kvinnene ansatt i ImF blir ivaretatt?

−Jeg har nok ikke forutsetning for å si noe om hvordan alle disse føler seg ivaretatt. Men som personalleder kan jeg i alle fall si at ønsket er at de skal oppleve det slik, framholder Ringvoll. Hun innrømmer imidlertid at det er en utfordring i personalarbeidet generelt at det ikke alltid er godt nok samsvar mellom gode ønsker og konkret prioritering.

− Her har vi nok mye å gå på. Det er en satsing i organisasjonen på at en ønsker å gi frimodighet og inspirasjon til de kvinnene vi har ansatt, og vi skulle gjerne hatt flere kvinnelige ansatte, ikke minst i forkynneroppgaver. Her ønsker vi å komme i kontakt med, og legge til rette for, kvinner med forkynnergave.

Kommunikasjon.
Når det gjelder ImFs syn på tjenestedeling, er Ringvoll innforstått med at det gir konkrete begrensninger for kvinners tjeneste.

− Samtidig opplever jeg at signalet fra organisasjonen er at deres hovedfokus vil være et ønske om å ha kvinner i forkynnertjeneste, lederoppgaver og som tillitsvalgte. Utfordringen i kommunikasjonen av begge disse sannhetene kan være krevende, både for de som vil kommunisere dette ut, og for de som skal høre det. Jeg tror det er viktig å kunne være i en åpen og ærlig prosess om dette, sier Ringvoll. 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.