Savnet bibelsk forkynnelse
– Det koster å forkynne om synd, og dom og omvendelse, sier Paul-Eirik Torland.
Sambåndet har snakket med to av de om lag 20 som går fast i Kilden menighet på Nærbø. Geir Venz er bosatt på Vigrestad, og Paul-Eirik Torland bor på Nærbø.
– Bibeltro
Geir Venz sier at det viktigste for ham og hans familie er å være i en bibelsk menighet der Gud er den høyeste autoriteten.
– Det finnes flere bra menigheter, men den beste og mest bibeltro jeg har vært i, er Kilden menighet, sier Venz.
For noen år siden gikk han og familien i det han beskriver som et utspring av en frimenighet i Sandnes, men han opplevde at den var for liberal.
– Vi flyttet til Vigrestad, og før Kilden menighet kom, har vi gått en del på Misjonshuset og i husgrupper, forteller han.
– Ikke uventet med rykter
Han viser til at Kilden menighet har et ønske om at både struktur og undervisning skal ha Guds ord som forbilde. Han har fått med seg at det har gått en del rykter om menigheten:
– På en måte er det vel ikke så uventet. Jeg tror det har mest med at det er en reformert menighet, og at mange er ukjent med hva som ligger i det og skeptisk til noe nytt.
Venz mener det også har vært en del misoppfattelser av forkynnelsen i Kilden, og at folk har gjort seg opp en mening på forhånd.
– Det er litt problematisk når noen bibeltro lutheranere nærmest ser på dette som vranglære og noe sektaktig. For også vi mener at Jesus er eneste vei til frelse. Vi er brødre og søstre i troen og har det samme evangeliet, sier Geir Venz.
Oppvokst på bedehuset
Paul-Eirik Torland (bildet) forteller at han ikke har hatt tilhørighet til noen menighet før Kilden kom, men at han er oppvokst på bedehuset, nærmere bestemt Fotland i nabokommunen Time.
– Men det har vært lite bibelsk forkynnelse, lite skikkelig næring, sier han.
Han setter stor pris på at Asbjørn Berland og Martin Hjellvik kom til Jæren.
– De forkynner hele Guds råd. Kilden er en menighet som følger Guds ord og som også ønsker å nå ut med evangeliet i nærmiljøet, sier han.
– For tynt
– Hva er det du har savnet i forkynnelsen på bedehuset?
– Det har vært for liberalt og for tynt stoff. Talere tør ikke å være upopulære. Det koster å forkynne om synd og dom og omvendelse, sier Torland.
Han opplever det slik at mange kristne ungdommer ønsker å bli underholdt og inspirert. Taleren må være populær og lovsangen bra.
– Men når de unge ikke får høre hva mennesket er og ikke blir klar over synd, blir det ikke gudsfrykt hos dem. Forkynnelsen må være rett, og det er ikke hverdagskost i dag, sier Paul-Eirik Torland.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!