Radiokanal forsvarer dropp av gudstjeneste

Den kristne samiske radiostasjonen Radio DSF og Samemisjonen vil ikke la seg bruke i det de oppfater som kampen mot Guds ordninger.

Radio DSF og eier Samemisjonen har nå publisert en uttalelse etter støyen som oppstod da radiokanalen nektet å sende fra gudstjenesten under Sápmi Pride siste helgen i mai.

Sapmi Pride er en festival for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner som ble arrangert i Karasjok fra 29.-31. mai.

Guds ordninger

Uttalelsen er signert av fungerende formann Odd Eivind Høyvik og daglig leder Roald Gundersen i Norges Samemisjon.

Bakgrunnen er at det i tidligere mediesaker har «vært utfordrende å komme fram med uttalelser som ikke fremstår karikerte»

Samemisjonen understreker i uttalelsen at de ikke vil la seg bruke i kampen mot Guds ordninger for samliv, spesielt ikke dersom denne kampen tas inn i en gudstjenestesammenheng.

Lik og ukrenkelig verdi

I uttalelsen presiseres det at alle mennesker har lik og ukrenkelig verdi, uavhengig av kjønn og legning. Gud har skapt to ulike kjønn, mann og kvinne, og innstiftet ekteskapet mellom dem, som eneste ramme for livslangt ekteskap.

Samemisjonen vil ikke la de siste tiårenes utvikling og utglidning i det vestlige samfunnet styre læregrunnlaget.

Samtidig presiseres det at alle er hjertelig velkommen til gudstjeneste, menighet og forsamling, og det oppfordres til å inkludere, vise omsorg og medmenneskelighet overfor alle, også dem som i sitt liv sliter, har mislyktes eller brutt Guds ordninger. KPK

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.