Leirsteder vil ta imot asylsøkere

Leirstedene Kvinatun og Audnastrand kan for en periode bli omgjort til akuttplasser for asylsøkere.

Det bekrefter kretsleder Ommund Tveit i Indremisjonsforbundet Sør (ImF Sør) overfor sambåndet.no.

– Årsaken er at vi har ledig kapasitet i en periode, opplyser Tveit.

Det er nå allerede drøyt tre uker siden styret for Kvinatun sa seg positiv til å leie ut leirstedet til akuttmottak. Også Audnastrand leirsted er aktuelt. For Kvinatun på Kvinlog i Kvinesdal er det snakk om ut mars neste år, mens det for Audnastrand på Vigeland i Lindesnes bare gjelder for desember og halve januar. De to leirstedene kan ifølge kretslederen huse henholdsvis ca. 60 og ca. 90 personer.

– Formelt leier vi ut til et firma, som så har kontakten med utlendingsmyndighetene, sier Ommund Tveit.

Les også: Spør om leirsteder har kapasitet

Ifølge kretslederen er det en kombinasjon av idealisme og økonomi som ligger bak initiativet. Ledelsen for leirstedene tok initiativet da de så at pågangen av asylsøkere ble så stor.

– Hvor mange asylsøkere som skal komme til landet, er myndighetenes ansvar. Men når de først er kommet, må vi ta oss av dem. De er uansett alle i en vanskelig situasjon, påpeker Tveit.

Kretslederen er litt forundret over at de ikke har hørt noe. Det er allerede ansatt en kokk på vilkår av at det blir noe av planene.

Torrey Nørsett i Lyngdal driver til sammen 12 mottak gjennom firmaene Tokla AS og MD Solution AS.

– Utlendingsdirektoratet (UDI) har til nå konsentrert seg om å inngå avtaler for steder som kan huse minst 100 personer. Det er årsaken til at det ikke har kommet aylsøkere til Kvinatun og Audnastrand ennå, sier Nørsett til sambåndet.no.

Den daglige lederen opplyser at det for tiden er behov for å skaffe 500 plasser per dag. I tillegg er det snakk om å flytte asylsøkere fra dyre plasser – som hotell – og over til rimeligere tilbud.

– Så jeg tror det snart blir aktuelt å også bruke steder med kapasitet under 100 plasser, sier Torrey Nørsett.

Ifølge et brev fra MD Solution AS til Kvinesdal kommune – som avisen Agder refererer til – innebærer akuttplasser at den enkelte beboer bare blir på stedet en kort tid, mens de venter på å bli overført til et ordinært transittmottak. Når det gjelder Kvinatun, ser Nørsett for seg en periode på to-tre måneder.

Dersom det blir aktuelt å ta imot asylsøkere på Audnastrand, er kretsleder Ommund Tveit å engasjere frivillige til å få til julefeiring for asylsøkerne der.

Oppgavefordelingen er tenkt slik at leirstedene tar ansvar for matservering, mens firmaet som leier, ordner resten av den nødvendige bemanningen.

Les også: KVS-Bygland blir ikke asylmottak

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.