MARKEDSFØRING: Ane Almås (i midten) og studenter ønsker velkommen til Bildøy Bibelskole i musikkvideo som ble laget høsten 2020. FOTO: ELINE GILJE

Bildøy på Google-topp

Blant 16 bibelskoler er Bildøy Bibelskole den som har flest treff på Google, viser en vurdering gjort av en tidligere bibelskolestudent.  

I blogginnlegget «Bibelskole i 2021? 16 bibelskoler du bør vurdere» har tidligere elev ved Bibelskolen i Trondheim, Audun Bull Kristiansen, vurdert 16 bibelskoler, deriblant Bildøy Bibelskole. Om den ImF-eide skolen skriver han: «Blant bibelskolene er Bildøy den som har desidert flest treff i søkestatikken på Google. Inntrykket mitt fra hjemmesiden og videoene er at det er mye humor, idrett og turer. Relasjonene trekkes frem; både til medelevene, lærerne og Gud. Lærerne er gode forbilder, lytter, ser dem og virkelig bryr seg. På Bildøy får du utfordret deg selv. Min følelse er at Bildøy er litt på grensen mot folkehøyskole. Jeg vil anbefale linjen Credo som gir deg en dypere forståelse av Bibelen og utfordrer deg til å dele troen din med andre. Sofie Arnesen har laget en artig promovideo for Bildøy.»

Les også: Laget musikkvideo.

Google

– Jeg synes det er interessant å lese, og det gir selvsagt litt ekstra tyngde fra en person som selv har gått på bibelskole, er rektor Gunnar Ferstad ved Bildøy Bibelskole sin kommentar til vurderingen.

Hvorfor tror du Bildøy er den bibelskolen som har flest treff på Google?

– Vi jobber grundig og systematisk med å legge igjen digitale spor. Skolen har en egen markedsavdeling som er godt fremoverlente og tenker strategisk med tanke på stadige utgivelser av eksempelvis filmer som blir delt på ulike plattformer, sier Ferstad.

Bull Kristiansen har noe av samme forklaringen.

– Jeg tror det er en kombinasjon av at skolen har høyt elevtall og er gode til å formidle gjennom filmer – Bildøy TV – slik at ordet sprer seg, sier han.  

Folkehøgskole

Ferstad registrerer også Bull Kristiansens vurdering av at Bildøy Bibelskole er litt på grensen mot folkehøgskole.

– Det er nyttig å høre. For oss er det en stadig vurdering hva som skal legges ut av filmer for å gi et inntrykk av skolehverdagen og samtidig skape nysgjerrighet og interesse for å klikke seg inn og lese mer om hva et år på Bildøy Bibelskole byr på, kommenter Ferstad.

Thomas Vårlid er som leder av nettstedet Bibelskolene.no, godt kjent med samtlige bibelskoler under nettstedet.

– For skoler som Bildøy, Ansgar, Bibelskolen i Grimstad og Fjellheim, er nok likheten mellom bibelskole og folkehøgskole nærmere enn hos resten. Dette er trolig fordi det er internat knyttet til skolen og et utvalg av linjer. Ser du derimot på timeantall på bibelfag på samtlige skoler, vil du se at det er mest bibel- og selvutviklingsfag, deretter linjefag og så eventuelle valgfag, sier han og fortsetter:

– Nå det er sagt, kan en ikke sammenligne folkehøyskole og bibelskole. På en bibelskole starter mer eller mindre alle fordi de ønsker å bli bedre kjent med sin tro og hva den kan bety for dem. Et slik miljø vil du ikke finne på noen folkehøyskoler.

Det å få ut informasjon om at bibelskolene har betydelig mer bibelundervisning enn folkehøgskolene, ser Vårlid som en av de store utfordringene til bibelskolen.no.

Balanse

– Vi er i aller høyeste grad en bibelskole, men med ulike linjevalg, slår Gunnar Ferstad fast.

– Da vil vi selvsagt være forskjellig fra bibelskoler som ikke har ulike linjevalg. Vår erfaring er at studentene våre opplever balansen mellom bibelundervisning og annen undervisning som god. Så er det alltid noen som vil ha mer bibel og mindre linje, samtidig som det for noen kan bli i meste laget med bibelundervisning. Personlig både tror og mener jeg at vi har en fin balanse.                                                             

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.