Sambåndet

Torsdag 18. januar 2018
RSS

Ikke overrasket etter DISM-vedtak

            KURS MOT ImF?Prosessen med eventuell sammenslåingav DISM og ImF vil forsinkes etterDISMs rådsmøte, tror generalsekretæri ImF, Karl Johan Hallaråker. (FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV) Av Egill J. Danielsen Rådsmøtet i DISM sa nei med 21 mot 14 stemmer da de var samlet i Bergen sist helg. Rådsmøtets flertall vil utrede muligheten for […]

Av admin. Publisert 28. oktober 2004.

  

 

 

 

 

 

KURS MOT ImF?
Prosessen med eventuell sammenslåing
av DISM og ImF vil forsinkes etter
DISMs rådsmøte, tror generalsekretær
i ImF, Karl Johan Hallaråker.
(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Egill J. Danielsen

Rådsmøtet i DISM sa nei med 21 mot 14 stemmer da de var samlet i Bergen sist helg. Rådsmøtets flertall vil utrede muligheten for at organisasjonen skal fortsette på egen kjøl. Hallaråker understreker at det ikke betyr noen prinsipiell endring i saken om DISM vil slå seg sammen med ImF.
– Saken blir avgjort neste sommer, på landsmøtet i DISM, og generalforsamlingen i ImF, understreker han.

Sammenslåing lenger frem i tid?
Hallaråker legger til at ImF tar vedtaket til etterretning, og at organisasjonen fortsatt forholder seg avventende.
Saken vil bli diskutert på Rådsmøtet i ImF, kommende helg, 29.-31. oktober.

– Det er DISM som har tatt initiativ til å vurdere sammenslåing, ikke ImF. Vi kan bare konstaterer at DISM har signalisert at de trenger tid til å utrede et tilleggsalternativ. Men det betyr nok at om sammenslåing vil vise seg å bli aktuelt – så ligger det lenger fram i tid etter helgens vedtak, konstaterer Hallaråker.
Han regner med en avklaring fra landsstyret i DISM i nærmeste fremtid om vedtaket sist helg innebærer en reell justering av kursen, eller bare en tidsmessig forsinkelse av fremdriftsplanen.

ImF i nye områder
– For ImF sin del vil en forsinkelse kunne få konsekvenser for utviklingen av vårt arbeid i områder som Østlandet og Trøndelag. Særlig i disse områdene ville ImF hatt fordeler av en sammenslåing med DISM, fordi den organisasjonen allerede er godt etablert der. Spørsmålet er: Skal vi vente på DISM, eller utvikle en egen struktur parallelt, sier Hallaråker.
Administrasjonsleder i DISM, Arnfinn Halderaker Husby, konstaterer at organisasjonen nå har tre alternative forslag til fremtidig kurs: Sammenslåing med ImF, fortsette alene med salg av Oslo Sjømannskirke. Eller følge Rådsmøtets flertallsforslag om å fortsette på egen kjøl med mulighet for å vurdere salg av Oslo Sjømannskirke. Det siste alternativet innebærer ikke nødvendigvis salg av Sjømannskirken, i motsetning til alternativ to.
– Først til våren vil landsstyret fremme sin innstilling til det ekstraordinære landsmøtet i Trondheim neste sommer, sier Husby.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Frivillige vaksne deler timane i denne veka mellom seg i bøn for borna.

2017 ble det nest beste året for sambåndet.no siden målingene startet.

Nils Fredrik Rifsgård er ansatt som ny forsamlingsleder i Frekhaug Indremisjon.

Britt Helen Opstad slutter i Bergen Kristne Bokhandel.

Dagen-redaktør Kari Fure mener man må tørre å snakke om de undertrykkende elementene som finnes i islam.

Copyright © Sambåndet 2018