Sambåndet

Mandag 19. mars 2018
RSS

Jostein blir forsamlingsleder

 Jostein Skutlaberg – Jo da, det stemmer det. Jeg er nå ansatt i tjue prosent stilling som forsamlingsleder i forsamlingen i Laksevåg. Det innebærer at jeg er i forsamlingen to helger i måneden, og så tar jeg av og til en dag i uka. Så det blir sånn cirka 6-7 dager i måneden. Dette innebærer […]

Av admin. Publisert 4. oktober 2005.
 Jostein blir forsaml...
Jostein Skutlaberg

– Jo da, det stemmer det. Jeg er nå ansatt i tjue prosent stilling som forsamlingsleder i forsamlingen i Laksevåg. Det innebærer at jeg er i forsamlingen to helger i måneden, og så tar jeg av og til en dag i uka. Så det blir sånn cirka 6-7 dager i måneden. Dette innebærer at jeg har litt mindre stilling på hovedkontoret. Så konsulentstillingen min i Forbundet er 80 prosent nå.

– Jeg ser virkelig frem til å komme i gang i Laksevåg, sier Skutlaberg som bare så vidt har rukket å bli husvarm på sin nye arbeidsplass.

Tok kontakt
Det var forsamling-en selv som tok kontakt med Indre-misjonsforbundet, i følge Skutlaberg.

– De så selv at de trengte litt hjelp til forsamlingsarbeidet sitt. Forsamlingen består av mange eldre mennesker, og de ønsket å tenke nytt og komme videre. De hadde ikke noen forsamlingsleder, og ønsket det, forteller Skutlaberg. Undervisningskonsulenten har lenge hatt lyst til å jobbe med en forsamling, og når tilbudet om Laksevåg Indremisjon dukket opp, var det ikke så vanskelig å si ja.
– Jeg har tidligere vært misjonær i Japan og prest i Den norske kirke. Så jeg er vant til å jobbe med ulike forsamlinger, og har savnet å ikke ha det. Forsamlingsarbeid er uhyre viktig, og for meg er det mitt i blinken å få prøve seg igjen.

Skal være hyrde
 – Min rolle i forsamlingen blir å være hyrde. Jeg skal være litt på kontoret, men jeg ønsker å bruke mye tid på å være ute i besøkstjeneste til de i forsamlingen som av ulike grunner ikke kan komme på møter. Og så skal jeg ha lederoppgaver i forsamlingen. Det viktigste for meg er likevel å forkynne Guds ord, sier Skutlaberg.

Litt til og fra
Den ferske forsamlingslederen bor ikke selv i Laksevåg, men pendler fra sitt bosted i Hardanger.
– Jeg blir jo en sporadisk leder, i og med at jeg ikke bor i nærheten av forsamlingen. Jeg blir litt til og fra. Men sånn er det nå en gang bare. Jeg har bundet meg til to år i forsamlingen. Jeg skal sørge for å legge forholdene til rette for den som kommer etter meg. For det satser vi på, at det bes frem en som kan ta over når jeg er ferdig

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018