Sambåndet

Fredag 18. august 2017
RSS

Jostein blir forsamlingsleder

 Jostein Skutlaberg – Jo da, det stemmer det. Jeg er nå ansatt i tjue prosent stilling som forsamlingsleder i forsamlingen i Laksevåg. Det innebærer at jeg er i forsamlingen to helger i måneden, og så tar jeg av og til en dag i uka. Så det blir sånn cirka 6-7 dager i måneden. Dette innebærer […]

Av admin. Publisert 4. oktober 2005.
 Jostein blir forsaml...
Jostein Skutlaberg

– Jo da, det stemmer det. Jeg er nå ansatt i tjue prosent stilling som forsamlingsleder i forsamlingen i Laksevåg. Det innebærer at jeg er i forsamlingen to helger i måneden, og så tar jeg av og til en dag i uka. Så det blir sånn cirka 6-7 dager i måneden. Dette innebærer at jeg har litt mindre stilling på hovedkontoret. Så konsulentstillingen min i Forbundet er 80 prosent nå.

– Jeg ser virkelig frem til å komme i gang i Laksevåg, sier Skutlaberg som bare så vidt har rukket å bli husvarm på sin nye arbeidsplass.

Tok kontakt
Det var forsamling-en selv som tok kontakt med Indre-misjonsforbundet, i følge Skutlaberg.

– De så selv at de trengte litt hjelp til forsamlingsarbeidet sitt. Forsamlingen består av mange eldre mennesker, og de ønsket å tenke nytt og komme videre. De hadde ikke noen forsamlingsleder, og ønsket det, forteller Skutlaberg. Undervisningskonsulenten har lenge hatt lyst til å jobbe med en forsamling, og når tilbudet om Laksevåg Indremisjon dukket opp, var det ikke så vanskelig å si ja.
– Jeg har tidligere vært misjonær i Japan og prest i Den norske kirke. Så jeg er vant til å jobbe med ulike forsamlinger, og har savnet å ikke ha det. Forsamlingsarbeid er uhyre viktig, og for meg er det mitt i blinken å få prøve seg igjen.

Skal være hyrde
 – Min rolle i forsamlingen blir å være hyrde. Jeg skal være litt på kontoret, men jeg ønsker å bruke mye tid på å være ute i besøkstjeneste til de i forsamlingen som av ulike grunner ikke kan komme på møter. Og så skal jeg ha lederoppgaver i forsamlingen. Det viktigste for meg er likevel å forkynne Guds ord, sier Skutlaberg.

Litt til og fra
Den ferske forsamlingslederen bor ikke selv i Laksevåg, men pendler fra sitt bosted i Hardanger.
– Jeg blir jo en sporadisk leder, i og med at jeg ikke bor i nærheten av forsamlingen. Jeg blir litt til og fra. Men sånn er det nå en gang bare. Jeg har bundet meg til to år i forsamlingen. Jeg skal sørge for å legge forholdene til rette for den som kommer etter meg. For det satser vi på, at det bes frem en som kan ta over når jeg er ferdig

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Gaven fra en anonym lottovinner brukes til å ruste opp Fjell-Ly.

Etter en tids leting har ImF Midthordland nå fått ansatt en ny barne- og ungdomsleder.

Begrepsbruken til et muslimsk trossamfunn har gjort det nødvendig for NLM-forsamlingen i Kristiansand å presisere ståstedet sitt.

Arkeologer tror el-Araj er svaret på hvor Peters hjemby, Betsaida, lå.

Ein tanke om at det finst ein Gud som vart menneske til frelse for verda, vart for stor til at kunnskapsminister Tormod Røe Isaksen kunne tru.

Copyright © Sambåndet 2017