Sambåndet

Lørdag 17. mars 2018
RSS

ImF-overskudd i fjor

 PLUSS I 2006: Økonomi- og administrasjonsleder Haakon Georg Moe er betinget fornøyd med fjoråret.(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV) Av EGILL J. DANIELSEN – Fjoråret var budsjettert til å gå i null. Når vi da oppnår et resultat som er ca 500.000 bedre enn budsjett, er vi selvsagt fornøyd rent økonomisk, sier Moe. En av grunnene til at det […]

Av admin. Publisert 6. februar 2007.
  
PLUSS I 2006: Økonomi- og administrasjonsleder Haakon Georg Moe er betinget fornøyd med fjoråret.
(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV)

Av EGILL J. DANIELSEN

– Fjoråret var budsjettert til å gå i null. Når vi da oppnår et resultat som er ca 500.000 bedre enn budsjett, er vi selvsagt fornøyd rent økonomisk, sier Moe.

En av grunnene til at det ble overskudd, var at de ansatte reiste mindre enn planlagt. Det ble brukt 200.000 kroner mindre enn budsjettert til transport.
– Det er bra å spare penger, men for at Guds ord skal nå ut til folket, må forkynnere reise ut. Det er slett ikke sikkert at det er bra og riktig å bruke mindre penger på reise selv om tallene i regnskapet blir pene, understreker økonomi- og administrasjonslederen.

Tomme stillinger
Ubesatte stillinger bidro også til pluss i fjorårets regnskap. ImF-UNG slet med å få ansatt tenåringskonsulenten som det var satt av penger til i budsjettet. Kr 170.000 i ubrukte lønnsmidler gikk inn i hovedkassen ved årets slutt.
– Igjen er det snakk om en besparelse som går ut over misjonsvirksomheten. Slik sett er, dette penger som helst ikke skulle vært spart.

Samlede gaveinntekter økte i fjor, men det skyldes blant annet en ekstra giroutsendelse, ifølge Moe:
– Som en del av Vårgaven sendte vi ut et tilleggsbrev like før påske. Det innbrakte et par hundre tusen, men var en ekstraordinær handling som ikke vil bli gjentatt.

Sommerstevnet over forventning
Som en fjerde årsak til overskuddet, nevner han at Sommerstevnet bar seg økonomisk bedre enn forventet:
– Vi hadde busjettert med et underskudd på 250.000 kroner på det arrangementet, men endte med 100.000, forklarer Moe.

Selv om fjoråret gav positive tall i sum, er økonomi- og administrasjonslederen bekymret for den økonomiske fremtiden.
– Vi kan aldri over tid bruke mer penger enn vi får inn. Forbundets inntekter fra kretsene – det såkalte misjonstilskuddet – står i fare for å bli redusert i 2007. Vi har måttet budsjettere med over en halv million i underskudd dette året. Det vil legge et enda større press på våre givere, om ikke virksomheten skal reduseres ved hovedkontoret.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018