Sambåndet

Fredag 23. mars 2018
RSS

Tilbake til Fredheim

 KOMMET HJEM: Runar Landro er tilbake som pastor i Fredheim, elleve år etter at han sluttet som bysekretær samme sted.FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV Av Vilhelm Viksøy Det sier Runar Landro som 1. november begynner som ny pastor i Fredheim Forsamling, ImF Sandnes. Det skjer elleve år etter han sluttet som bysekretær samme sted og gikk til Frikirken. – […]

Av admin. Publisert 31. august 2007.
  
KOMMET HJEM: Runar Landro er tilbake som pastor i Fredheim, elleve år etter at han sluttet som bysekretær samme sted.
FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV

Av Vilhelm Viksøy

Det sier Runar Landro som 1. november begynner som ny pastor i Fredheim Forsamling, ImF Sandnes. Det skjer elleve år etter han sluttet som bysekretær samme sted og gikk til Frikirken.
– Det enkle svaret er at jeg nå fikk et kall fra Fredheim. Og når dette kallet samsvarer med det hjertet forteller, så var det ikke vanskelig å si ja til kallet, sier Runar Landro, som på mange måter «kommer hjem».

Hjertebarn
– Fredheim har alltid vært et hjertebarn for meg og på en måte har jeg tenkt at jeg ikke er ferdig her, sier Landro, som gjerne beskriver seg selv som en mann med hjerte i indremisjonen og hodet i Frikirken.
Men selv om Landro aldri har lagt skjul på at han er prinsipielt frikirkelig i sin tenkning omkring forsamlingsarbeid, har ikke ImFs mer åpne forhold til forsamlingsbygging vært en forutsetning for at han nå kommer tilbake til Fredheim.
– Nei, det har ikke noe med saken å gjøre, men det er kjekt at vi er i forandring. Det gjør det bare kjekkere og lettere å forholde seg til den store forbundssammenhengen. Men jeg ville nok uansett gått tilbake til Fredheim nå når jeg får muligheten til det.

Lang prosess
Det er et enstemmig styre og åndelig lederskap i Fredheim som står bak kallet av Runar Landro. Men det var ingen selvfølge at det skulle bli Landro. Det valget er et resultat av en lang og bred prosess for å finne rett person. Foreløpig har det bare vært positive tilbakemeldinger på å hente hjem «gamlepastoren», i følge formann Svein Ove Særsten. Og forventningene er på plass.
– Ja, absolutt. Vi har vært i en veldig utvikling den siste tiden og preges nok litt av voksesmerter i et helt nytt bygg. Vi tror Runar har mange av de egenskapene og kvalifikasjonen vi trenger, sier Særsten om førstevalget.

Frikirke?
At Fredheim nå henter hjem en frikirkepastor og i tillegg gir han tittelen pastor og ikke forsamlingsleder som før, er ikke et signal om at de nå tar et skritt nærmere en frikirke.
– Vi skal fortsatt drive forsamlingsbygging. Det står vi midt oppi og det ønsker vi så absolutt å kjøre videre med. I det ligger det jo et element av «alt under ett tak», men det betyr ikke at vi nå vil bli en frikirke. Den avgjørelsen må i tilfelle tvinge seg fram av andre årsaker og er ikke noe bevisst valg per i dag, sier Særsten som heller ikke tror de tar steget ti år tilbake i tid og fortsetter der samarbeidet sluttet sist.
– Fredheim er ikke det samme i dag som for ti år siden. Det er ikke Runar heller. Så det er jeg ikke redd for, sier en fornøyd formann.

Tydeligehet
Og ny-pastoren annonserer heller ingen revolusjon fra dag en.
– Jeg kommer ikke tilbake med et primært mål om å forandre, til det kjenner jeg ikke forsamlingen godt nok i dag. Men jeg vil være tydelige på oppdraget med å nå ut med evangeliet og krever det forandring på et eller annet plan, så skal vi gjøre det. Forsamlingen kan være trygg på at jeg kommer til å være tydelig på hva vi er kalt til, sier pastor Runar Landro.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Mens studentene på Bildøy Bibelskole er på tur, benytter fire mannfolk anledningen til å jobbe dugnad på skolen.

Resultatet av aksjon for å få økte inntekter viser at det er behov en slik innsats, mener arrangements- og markedsansvarlig Kenneth Foss i ImF.

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Copyright © Sambåndet 2018