Sambåndet

Søndag 30. april 2017
RSS

Forsinket plateslipp

 FORSINKET: Endelig er Fisk og brød klar for publikum, fire måneder etter at den var klar til salg. (ILLUSTRASJON: OSCAR JANSEN) Av Vilhelm Viksøy – Vi har hatt cden klar siden i fjor høst, men vi har ventet på klareringa av rettighetene til sangen «Falle til ro», forklarer formann i divisi, Kirsten Mona Aadland. Vanligvis […]

Av admin. Publisert 5. mars 2008.
  
FORSINKET: Endelig er Fisk og brød klar for publikum, fire måneder etter at den var klar til salg. (ILLUSTRASJON: OSCAR JANSEN)

Av Vilhelm Viksøy

– Vi har hatt cden klar siden i fjor høst, men vi har ventet på klareringa av rettighetene til sangen «Falle til ro», forklarer formann i divisi, Kirsten Mona Aadland.

Vanligvis går det greit å få slike klareringer for både forfattere og komponister ønsker at musikken og sangene skal spres. Denne gang var det vanskeligere. Etter telefoner,
e-poster og purringer til selskapet som kontrollerer de aktuelle musikkrettighetene for hele Norden, kom endelig svaret like over jul uten noen videre begrunnelse: nei, det er ikke mulig å bruke denne sangen.

Fikk nei
Dermed satt divisi med en plate klar for salg, men som de ikke hadde lov til å selge. Mens de ventet på svar fra rettighetsselskapet prøvde de på egenhånd å kontakte komponist Jonathan Butler direkte. Det var heller ikke lett, men til slutt nådde de fram. Svaret overrasket: det var selvsagt ikke noe problem å bruke sangen.

– Da vi endelig fikk tak i ham, var det fortsatt en del formaliteter som måtte ordnes, men nå er endelig alt på plass, sier en lettet Aadland som ikke tror forsinkelsen har ført til de store salgstapene.
– De fleste som kjøper, kjøper uansett, men vi mistet nok noen julegaver. Men nå finnes den i alle kristne bokhandler i tillegg til nettbutikken vår.

Lyttbar
Aadland betegner Fisk og brød som en bedehusplate. Den er lavmælt, men ikke kjedelig og variasjonen i det musikalske uttrykket spenner vidt. Det er litt for alle og alle sangene er på norsk.
– Det er nok den divisi-platen jeg kommer til å høre mest på selv. Det er kanskje den mest spennende platen vi har laget, reklamerer formannen.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Nyleg var det avsluttande finalar i Salomokonkurransen i Bergen. Møre barne- og ungdomsskule vann klassen for 5.–7. trinn, medan NLM Namsos stakk av med sigeren for 8.–10. klasse.

Organisasjonen legger rollen som vaktbikkje på hyllen og vil jobbe for større enhet i kristent mediearbeid.

Både statsminister Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Knut Arild Hareide mener momsregelverket for frivillige virksomheter må utvikles og bedres, men mener det er vanskelig å sette grensene.

Arrangørene ønsker at Håpets festival skal bidra til en stor vekkelse i Norge slik at mange kan bli frelst.

Langt færre ja-svar enn ventet, gjør at KVS-Bygland må kutte i fagtilbudet.

Copyright © Sambåndet 2017