Sambåndet

Søndag 24. september 2017
RSS

Forsinket plateslipp

 FORSINKET: Endelig er Fisk og brød klar for publikum, fire måneder etter at den var klar til salg. (ILLUSTRASJON: OSCAR JANSEN) Av Vilhelm Viksøy – Vi har hatt cden klar siden i fjor høst, men vi har ventet på klareringa av rettighetene til sangen «Falle til ro», forklarer formann i divisi, Kirsten Mona Aadland. Vanligvis […]

Av admin. Publisert 5. mars 2008.
  
FORSINKET: Endelig er Fisk og brød klar for publikum, fire måneder etter at den var klar til salg. (ILLUSTRASJON: OSCAR JANSEN)

Av Vilhelm Viksøy

– Vi har hatt cden klar siden i fjor høst, men vi har ventet på klareringa av rettighetene til sangen «Falle til ro», forklarer formann i divisi, Kirsten Mona Aadland.

Vanligvis går det greit å få slike klareringer for både forfattere og komponister ønsker at musikken og sangene skal spres. Denne gang var det vanskeligere. Etter telefoner,
e-poster og purringer til selskapet som kontrollerer de aktuelle musikkrettighetene for hele Norden, kom endelig svaret like over jul uten noen videre begrunnelse: nei, det er ikke mulig å bruke denne sangen.

Fikk nei
Dermed satt divisi med en plate klar for salg, men som de ikke hadde lov til å selge. Mens de ventet på svar fra rettighetsselskapet prøvde de på egenhånd å kontakte komponist Jonathan Butler direkte. Det var heller ikke lett, men til slutt nådde de fram. Svaret overrasket: det var selvsagt ikke noe problem å bruke sangen.

– Da vi endelig fikk tak i ham, var det fortsatt en del formaliteter som måtte ordnes, men nå er endelig alt på plass, sier en lettet Aadland som ikke tror forsinkelsen har ført til de store salgstapene.
– De fleste som kjøper, kjøper uansett, men vi mistet nok noen julegaver. Men nå finnes den i alle kristne bokhandler i tillegg til nettbutikken vår.

Lyttbar
Aadland betegner Fisk og brød som en bedehusplate. Den er lavmælt, men ikke kjedelig og variasjonen i det musikalske uttrykket spenner vidt. Det er litt for alle og alle sangene er på norsk.
– Det er nok den divisi-platen jeg kommer til å høre mest på selv. Det er kanskje den mest spennende platen vi har laget, reklamerer formannen.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Australias statsminister Malcolm Turnbull forsvarer kirkens rett til å nekte å vie folk.

Neste uke kommer Bergens Indremisjons blad ut igjen med færre sider og i enklere format.

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Copyright © Sambåndet 2017