Sambåndet

Fredag 23. mars 2018
RSS

Forsinket plateslipp

 FORSINKET: Endelig er Fisk og brød klar for publikum, fire måneder etter at den var klar til salg. (ILLUSTRASJON: OSCAR JANSEN) Av Vilhelm Viksøy – Vi har hatt cden klar siden i fjor høst, men vi har ventet på klareringa av rettighetene til sangen «Falle til ro», forklarer formann i divisi, Kirsten Mona Aadland. Vanligvis […]

Av admin. Publisert 5. mars 2008.
  
FORSINKET: Endelig er Fisk og brød klar for publikum, fire måneder etter at den var klar til salg. (ILLUSTRASJON: OSCAR JANSEN)

Av Vilhelm Viksøy

– Vi har hatt cden klar siden i fjor høst, men vi har ventet på klareringa av rettighetene til sangen «Falle til ro», forklarer formann i divisi, Kirsten Mona Aadland.

Vanligvis går det greit å få slike klareringer for både forfattere og komponister ønsker at musikken og sangene skal spres. Denne gang var det vanskeligere. Etter telefoner,
e-poster og purringer til selskapet som kontrollerer de aktuelle musikkrettighetene for hele Norden, kom endelig svaret like over jul uten noen videre begrunnelse: nei, det er ikke mulig å bruke denne sangen.

Fikk nei
Dermed satt divisi med en plate klar for salg, men som de ikke hadde lov til å selge. Mens de ventet på svar fra rettighetsselskapet prøvde de på egenhånd å kontakte komponist Jonathan Butler direkte. Det var heller ikke lett, men til slutt nådde de fram. Svaret overrasket: det var selvsagt ikke noe problem å bruke sangen.

– Da vi endelig fikk tak i ham, var det fortsatt en del formaliteter som måtte ordnes, men nå er endelig alt på plass, sier en lettet Aadland som ikke tror forsinkelsen har ført til de store salgstapene.
– De fleste som kjøper, kjøper uansett, men vi mistet nok noen julegaver. Men nå finnes den i alle kristne bokhandler i tillegg til nettbutikken vår.

Lyttbar
Aadland betegner Fisk og brød som en bedehusplate. Den er lavmælt, men ikke kjedelig og variasjonen i det musikalske uttrykket spenner vidt. Det er litt for alle og alle sangene er på norsk.
– Det er nok den divisi-platen jeg kommer til å høre mest på selv. Det er kanskje den mest spennende platen vi har laget, reklamerer formannen.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Mens studentene på Bildøy Bibelskole er på tur, benytter fire mannfolk anledningen til å jobbe dugnad på skolen.

Resultatet av aksjon for å få økte inntekter viser at det er behov en slik innsats, mener arrangements- og markedsansvarlig Kenneth Foss i ImF.

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Copyright © Sambåndet 2018