Sambåndet

Søndag 22. oktober 2017
RSS

Israelsfest i Lyngdal

 FEIRET VENNSKAPET: Israels ambassaderåd Aviad Ivri takket Indremisjonsforbundet for støtten. Til høyre, tolk Jostein Skutlaberg.FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Egill J. Danielsen Ambassadørens hilsen var høydepunktet da Indremisjonsfolket inviterte til å feire staten Israels 60-års jubileum under Sommerstevnet i Lyngdal. Og Aviad Ivri sparte verken på sjarmerende eller vennlige ord til de norske israelsvennene: – […]

Av admin. Publisert 25. juli 2008.
  
FEIRET VENNSKAPET: Israels ambassaderåd Aviad Ivri takket Indremisjonsforbundet for støtten. Til høyre, tolk Jostein Skutlaberg.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Egill J. Danielsen

Ambassadørens hilsen var høydepunktet da Indremisjonsfolket inviterte til å feire staten Israels 60-års jubileum under Sommerstevnet i Lyngdal. Og Aviad Ivri sparte verken på sjarmerende eller vennlige ord til de norske israelsvennene:

– Det er en glede å forlate Karl Johan i Oslo, og treffe Karl Johan i Lyngdal, sa Ivri og siktet selvsagt til gaten i hovedstaden og generalsekretæren i Lyngdal.

Ivri kom også inn på den politiske situasjonen og gjorde det klart at han har fredshåp for Israel i de neste 60 årene.
– Men vi må vente på at våre naboer skal bli like interessert i fred som vi er. Når det skjer vil vi forandre Midtøsten sammen, for å gjøre det til en bedre plass for alle, sa han til de 6-700 tilhørerne i møtehallen på KVS-Lyngdal.

– Og da trenger vi deres support. Tusen takk til alle flotte mennesker i Indremisjonsforbundet, sa den israelske ambassaderåden.

Foruten israelske folketoner, norske lovsanger og hilsener fra en rekke Israels-sympatisører, holdt Karl Johan Hallaråker en tale hvor han blant annet gjorde rede for en del av landets 60-årige historie.

Hallaråker gjorde det klart for både ambassaderåd og tilhørere at misjonsfolket bør støtte Israel:

–Vi vil stå opp for det jødiske folk. Vi skal rekke dem våre hender. Vi skal kjøpe deres varer. Vi skal besøke dem i landet deres.

–Når vi ser at jødene møter så mye urett i media og i mange politiske rom, må vi ikke tåle uretten og tie. Om vi gjør det, vil også vi bli skyld i at uretten og antisemittismen brer om seg som den djevelske surdeigen den er, sa ImF-generalen.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

ImF går fra å tilby økonomitjenester til andre, til selv å kjøpe økonomitjenester, inkludert økonomileder, fra Knif-regnskap.

Kretsleder i Sunnmøre Indremisjon, Johan Halsne, ønsker å forberede bedehuset på å kunne gjennomføre gravferd.

Opposisjonspartiene kom med knallhard kritikk mot regjeringens kuttforslag til folkehøgskolene.

I ettermiddag blir det demonstrasjon foran Stortinget mot regjeringens forslag i statsbudsjettet om millionkutt i bevilgningene til folkehøgskolene.

– Vi er med og utdanner for samfunnet og gir barn og unge et kompass – på alle plan i livet, sier rektor Jeanette Vesetvik.

Copyright © Sambåndet 2017