Sambåndet

Mandag 29. mai 2017
RSS

Israelsfest i Lyngdal

 FEIRET VENNSKAPET: Israels ambassaderåd Aviad Ivri takket Indremisjonsforbundet for støtten. Til høyre, tolk Jostein Skutlaberg.FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Egill J. Danielsen Ambassadørens hilsen var høydepunktet da Indremisjonsfolket inviterte til å feire staten Israels 60-års jubileum under Sommerstevnet i Lyngdal. Og Aviad Ivri sparte verken på sjarmerende eller vennlige ord til de norske israelsvennene: – […]

Av admin. Publisert 25. juli 2008.
  
FEIRET VENNSKAPET: Israels ambassaderåd Aviad Ivri takket Indremisjonsforbundet for støtten. Til høyre, tolk Jostein Skutlaberg.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Egill J. Danielsen

Ambassadørens hilsen var høydepunktet da Indremisjonsfolket inviterte til å feire staten Israels 60-års jubileum under Sommerstevnet i Lyngdal. Og Aviad Ivri sparte verken på sjarmerende eller vennlige ord til de norske israelsvennene:

– Det er en glede å forlate Karl Johan i Oslo, og treffe Karl Johan i Lyngdal, sa Ivri og siktet selvsagt til gaten i hovedstaden og generalsekretæren i Lyngdal.

Ivri kom også inn på den politiske situasjonen og gjorde det klart at han har fredshåp for Israel i de neste 60 årene.
– Men vi må vente på at våre naboer skal bli like interessert i fred som vi er. Når det skjer vil vi forandre Midtøsten sammen, for å gjøre det til en bedre plass for alle, sa han til de 6-700 tilhørerne i møtehallen på KVS-Lyngdal.

– Og da trenger vi deres support. Tusen takk til alle flotte mennesker i Indremisjonsforbundet, sa den israelske ambassaderåden.

Foruten israelske folketoner, norske lovsanger og hilsener fra en rekke Israels-sympatisører, holdt Karl Johan Hallaråker en tale hvor han blant annet gjorde rede for en del av landets 60-årige historie.

Hallaråker gjorde det klart for både ambassaderåd og tilhørere at misjonsfolket bør støtte Israel:

–Vi vil stå opp for det jødiske folk. Vi skal rekke dem våre hender. Vi skal kjøpe deres varer. Vi skal besøke dem i landet deres.

–Når vi ser at jødene møter så mye urett i media og i mange politiske rom, må vi ikke tåle uretten og tie. Om vi gjør det, vil også vi bli skyld i at uretten og antisemittismen brer om seg som den djevelske surdeigen den er, sa ImF-generalen.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

– Dette er oppsiktsvekkjande og noko vi må forske meir på, seier forskar.

Det er flere reiseskildringer i Bibelen, og noen går faktisk over flere kapitler. Fascinerende lesning som gir oss et visst innblikk i hverdagen til Guds folk.

Etter å ha samarbeidet om felles søndagsmøter i cirka ti år går ImF og NLM på Vestnes et skritt lenger og danner en felles forsamling.

Han overtar lederstolen etter Arild Ove Halås som gir seg sommeren 2018.

Over ein periode på 20 år har har Magda Sæviks stiftelse fordelt over 13 millionar kroner på ulike lag og organisasjonar innom- og utanlands.

Copyright © Sambåndet 2017