Sambåndet

Lørdag 17. mars 2018
RSS

Beste studenttall for Gimlekollen

Åpnet studieåret med det beste studenttall noen sinne.

Av KPK. Publisert 23. august 2011.
gimlekollen

– Tallene er historiske og svært gledelige. Vi gleder oss over både at vårt største studium, journalistikk, har gode tall, og at de to kommunikasjonsstudiene har så god økning. Ikke minst Interkulturell kommunikasjon har en formidabel økning. Også Kommunikasjon og livssyn øker betydelig i sitt første år i Samordna opptak, sier rektor ved Mediehøgskolen Gimlekollen, Lars Dahle.

Ved studiestart hadde 137 studenter registrert seg i løpet av oppstartsdagen. Blant dem 126 heltidsstudenter. Det er cirka 50 flere enn i fjor, og cirka 20 flere enn forrige toppår, som var for to år siden. I tillegg til de ordinære studentene, begynte ytterligere 14 studenter på enkeltemner.

Medregnet studenter som går videre på 2. eller 3. år i bachelorløp har høgskolen totalt 188 studenter som nå har gått løs på nytt studieår på Mediehøgskolen. Dette er 14 flere enn i 2009, og en kraftig økning i forhold til i fjor.

Når studier og emner med oppstart senere i studieåret legges til, regner høgskolen med å ha i overkant av 250 studenter i studieåret 2011-2012. Det er cirka 50 flere enn i fjor og cirka 30 flere enn i forfjor, melder Mediehøgskolen Gimlekollen. Det er studiet Interkulturell kommunikasjon som har størst økning. KPK

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018