Sambåndet

Tirsdag 28. januar 2020
RSS

– Velfortjent!

Godordene stod i kø da Karl Johan Hallaråker fikk tildelt H M Kongens gull.

Skrevet av Vilhelm Viksøy den 5. november 2011.

– Vi er samlet for å hedre en stor personlighet og en dyktig leder. Vi ser fram til å gjøre ære på deg i dag, sa dagens generalsekretær Erik Furnes da han ønsket velkommen til fest.
Og fortsatte:
– Det står noe i Bibelen om å kappes om å hedre hverandre. Det er vi ikke alltid like flinke til, men vi skal gjøre et ærlig forsøk i dag.

– Høyt respektert
Selve utdelingen ble foretatt av assisterende fylkesmann Rune Fjeld.
– Du har hatt en tjeneste som har hatt preg av en totalt livsform med et engasjement som strekker seg langt utover det nasjonale. Både i nordisk og europeisk indremisjons-sammenheng har du satt spor, sa Fjeld.

Han la vekt på mange forhold i talen sin, blant annet Hallaråkers markerte samfunnsposisjon.
– Du har vært, og er, en uredd samfunnsdebattant som viser et bredt samfunnsengasjement, sa Fjeld.

– Det hersker en allmenn oppfatning om at du har satt dype spor etter deg, både nasjonalt og internasjonalt. Du er vel kjent og høyt respektert, også langt ut over de miljø og sammenhenger der du har utført ditt daglige virke.
– Du har til fulle oppfylt kriteriene og det er en ære og glede for meg å dekorere deg med H.M.Kongens for-tjenstmedalje i gull med tilhørende diplom, sa Fjeld før han festet medaljen på jakkeslaget.

Nett-treff
Godt over hundre gjester var tilstede på festen der både familie, venner og offentlige personer var representert. Talerlisten var lang og rikholdig. Først ut var en av søknadsskriverne, ImF formann Sverre Dag Ljønes.
– Det er en stor ære å få tildelt Kongens gull for det blir stadig færre som får denne, sa han og refererte videre til ulike treff et google-søk hadde gitt på navnet til Karl Johan Hallaråker – av både ventet og overraskende art.
– Visste du at du er sitert to ganger på nettsiden «siterte sitater»?

Førsteutgaven
Også tidligere fylkesordfører Torill Selsvoll Nyborg var blant personene bak søknaden.
– Hele fylket hyller deg i dag, sa hun i sin hilsen.
Ingen har vært på flere bedehus i fylket enn deg med oppdraget «Guds ord til folket». Det er flott at Kongen verdsetter dette arbeidet på denne måten.

Talerlisten under utdelingen var lang og variert og inneholdt kjente navn somKrF politiker Laila Dåvøy, NLM formann Lars Kåre Jøssang og generalsekretærene Rolf Kjøde (Normisjon) og Stein Mydske (Bibelselskapet).
– Særlig to ting vil jeg gi deg honnør for i dag. Det ene er kampen du har ført for å formidle underet i Guds ord. Det andre er at du har talt så sterkt for at den nye Bibelen blir den nye norske folkebibelen – og det gjør du til tross for at du ikke er like enig i alle oversettelsesvalg, sa Mydske som overrakte landets første predikantbibel av den nye bibelen.

Familiefar.
Men også mange i egne rekker ville hilse Hallaråker – venner, kolleger og ikke minst familie som både sang og holdt flere taler til jubilanten.

– Du har vist folket hvem Jesus er, men det har du også vist til oss barna. Det er jeg veldig glad for sa datteren Jorunn i sin tale.
– Da vi var mindre var vi nok ikke alltid like glade for at du reiste så mye, men jeg ser nå at det også har vist oss noe. Du har vist oss at det er verdt å forsøke å påvirke og bidra i samfunnet. Du har vist oss at det er mulig å gjøre verden til et bedre sted.

Men det var ikke bare Hallaråker selv som fikk medalje. Også kona Anne Marie fikk sin velfortjente heder av barna.
– Mor, denne er til deg. Medalje for laaang og tro venting.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Leder i Awana Norge, Anne Lene Otterøen, inviterer til ny Awana-konferanse der visjonen vil ligge enda sterkere som basis for undervisningen enn tidligere.

På Mosby bedehus begynte man med bibelkurs i 1920, og det skal markeres med sang- og musikkveld 100 år senere.

Egill Danielsen Stiftelse har nå sendt inn planforslag for en tre parallellers ungdomsskole på Karmøy som totalt skal romme 270 elever og ca. 26 årsverk.

Kristne studenter på vei inn i arbeidslivet famler for å finne en visjon for yrkeslivet sitt, men får lite hjelp i kirken, mener Tim VIckers. Skolelagsbevegelsen forsøker å hjelpe dem.

ImF-ledelsen står fast på synet om at det bare er «egnede menn» som kan kalles til å sitte i en forsamlings eldsteråd.

Copyright © Sambåndet 2020