Åndelig service i Betlehem

 PÅ VEG TIL PIT-STOP: – Akkurat som Formel 1-bilene må i Pit-Stop for å fylle drivstoff, trenger du å stoppe i tjenesten for Gud for å få nytt påfyll, sier landsungdomssekretær i ImF, Kenneth Foss og ungdomssekretær i Bergens Indremisjon, Jarle Haugland.(Foto: Egill J. Danielsen) Av Egill J. Danielsen Flere hundre ungdommer er ventet til […]

  
PÅ VEG TIL PIT-STOP: – Akkurat som Formel 1-bilene må i Pit-Stop for å fylle drivstoff, trenger du å stoppe i tjenesten for Gud for å få nytt påfyll, sier landsungdomssekretær i ImF, Kenneth Foss og ungdomssekretær i Bergens Indremisjon, Jarle Haugland.
(Foto: Egill J. Danielsen)

Av Egill J. Danielsen

Flere hundre ungdommer er ventet til Betlehem helgen 17.-19. september. Da arrangeres Pit-Stop for første gang – et stoppested for åndelig påfyll og utrustning til tjeneste. – Alle kristne trenger et Pit-Stop, sier ungdomssekretær i Bergens Indremisjon, Jarle Haugland.

Uttrykket er hentet fra Formel 1-sporten. Pit-Stop er stedet bilene kjører inn når de skal fylle bensin og skifte dekk eller foreta annen service som er nødvendig for å kunne kjøre videre. -Vi ønsker at «Pit-Stop»-helgen skal være en helg der du opplever nettopp dette. På samme måte som Formel 1-bilene må stoppe for å få nytt drivstoff, trenger du å stoppe opp i din tjeneste for Gud, for å få nytt påfyll, understreker Jarle.
Helgen, som har sin egen nettside, www.imf.no/pitstop, er rettet mot ungdommer; både tenåringer og de litt eldre.

Disippelgjøring
Landsungdomssekretær i Indremisjonsforbundet, Kenneth Foss, omtaler det som en helg for disippelgjøring.
– Visjonen er i første rekke at Gud skal utruste ungdommene til tjeneste. Vi håper unge fra mange forsamlinger på Vestlandet tar turen til Betlehem denne helgen, for så å reise hjem igjen med fornyet inspirasjon til å bygge levende kristent ungdomsarbeid på sine hjemsteder.
Landsungdomssekre-tæren mener det er stort behov for en slik helg, med lovsang, tilbedelse og mye solid undervisning.
– Vi vet at ungdomsarbeidet lokalt sett står svakere i dag enn for et par tiår siden. Noen steder fungerer det riktig bra, men mange sliter nok litt i motbakke. Da er det godt å komme sammen og la seg inspirere sammen med andre i samme situasjon. Vårt håp er at ungdommene selv skal få utrustning og tro på at det nytter, også i deres forsamling. Denne helgen i Betlehem handler det om å bli ledet inn i Guds nærhet – i møte med Den Hellige Ånd. Det er Gud som skal dyktiggjøre oss, sier Kenneth.

Ikke «happening»
Talerne på Pit-Stop blir tenåringskonsulent i ImF, Per Åge Berge og ungdomsarbeider i IMI-kirken i Stavanger, Stig Sunde, samt Jarle Haugland. I tillegg til lovsang og undervisning, blir det forskjellige «verksted», som andaktsverksted, dramaverksted, projektor- og designverksted og evangeliseringsverksted. På lørdagen blir det dessuten lovsangskonsert med Rudi Myntevik.
– Den kvelden ønsker vi ikke å markedsføre som en happening, men som en kveld for tilbedelse. En helg med kult program kan ikke forandre ungdomsarbeidet i bygd og by. Bare et møte med Gud kan lede oss fremover, og det er det vi ønsker med Pit-Stop, sier Jarle Haugland med ettertrykk.

– Spons ungdommene!
Han oppfordrer lokale forsamlinger til å sponse sine unge så de kan reise til Betlehem denne helgen.
– Dette er en konkret mulighet til å gjøre noe med ungdomsarbeidet i det enkelte bedehus. Å hjelpe de unge til utrustning og tjeneste er det viktigste en voksen kan gjøre. De forsamlinger som sender sine unge hit, vil få mye tilbake i form av inspirerte ungdommer, lover Jarle.
Pit-Stop er et helt nytt konsept i Indremisjonen, og det er også spesielt at et slikt arrangement har en så stor bredde av arrangører fra indremisjonsfeltet: Bak Pit-Stop står Nordhordland Indremisjon, Framnes Kr VGS, Midthordland Indremisjon, Bibelskolen Bildøy, Bergens Indremisjon og Indremi

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.