Superfornøyde med LUS

 KOMMER GJERNE IGJEN: Arne Thoresen, Ingerid Emilie Tronstad og Karoline Antonia Slinninger enige om at LUS 2004 var utrolig bra. (FOTO: TORBJØRN AADLAND)Flere bilder fra LUS her Av Torbjørn AadlandI underkant av 300 deltagere var samlet til en langhelg med bibeltimer, temasamlinger, kveldsmøter, konserter, aktiviteter og Sankthans-feiring. Jarle Haugland (28) fra Bergens Indremisjon var hovedtaler […]

  
KOMMER GJERNE IGJEN: Arne Thoresen, Ingerid Emilie Tronstad og Karoline Antonia Slinninger enige om at LUS 2004 var utrolig bra.
(FOTO: TORBJØRN AADLAND)
Flere bilder fra LUS her

Av Torbjørn Aadland

I underkant av 300 deltagere var samlet til en langhelg med bibeltimer, temasamlinger, kveldsmøter, konserter, aktiviteter og Sankthans-feiring. Jarle Haugland (28) fra Bergens Indremisjon var hovedtaler på kveldsmøtene, mens Rune Tobiassen (25) fra Bibelskolen Bildøy hadde hovedansvar for bibeltimene. Tema på årets Landsungdomsstevne var «Jesus kommer igjen».

«Utrolig bra stevne»
Alle deltagere Sambåndet snakket med, synes det var et kjempebra stevne. Spennende tema, fengende forkynnelse, kjekke aktiviteter og godt opplegg gikk igjen blant beskrivelsene. Mange ble kjent med nye venner. Vi avbrøt Respons-sangerne Ingerid Emilie Tronstad (15) fra Skodje og Karoline Antonia Slinning (14) fra Langevåg mens de holdt på å bli kjent med Arne Thoresen (16) fra Stord. Alle tre var på LUS for første gang.
– Et utrolig bra stevne! sier de tre i kor. – Vi har blitt kjent med masse nye folk.

– Hva synes dere om årets tema?
– Temaet er veldig interessant, for Jesus skal jo faktisk komme igjen, sier Ingerid.
– Jeg tror forkynnelsen har fått oss som er på LUS til å våkne opp litt. Vi forstår litt mer av hva som foregår i verden. Det er viktig å tro på det Bibelen sier om at Jesus skal komme igjen, mener Karoline.
– Det er første gang jeg hører dette temaet forkynt så grundig. Vi har lært at Jesus kan komme igjen når som helst, så vi må få med oss flest mulig til himmelen, sier Arne.
– Hva synes dere om talerne og måten de forkynner på?
– Veldig bra! De er morsomme og sier ting på en humoristisk måte. Da blir det mer interessant, og lettere å få med seg, sier Karoline.

– Er fritidsaktivitetene bra?
– Ja, jeg var med på paintball for første gang. Det var kjempegøy, og jeg fikk til og med et blåmerke, sier Karoline stolt.
Våre tre venner er helt enige om at de har veldig lyst til å komme igjen på LUS til neste år.

Mye musikk
Foruten forkynnelsen var også lovsang en viktig del av møtene. YA-bandet fra Bergens Indremisjon var husorkester, ledet av Svein Helleik Kringeland fra Bibelskolen Bildøy. Han hadde også med seg Kenanja, musikklinjekoret fra Bibelskolen, som forsangere. På musikk-siden var det var også noen solist-innslag, og på fredagen var det konsert med gruppen Elevate. Sist, men ikke minst, var ungdomskoret Respons fra Sunnmøre med som stevnekor. De fikk hele stillas-scenen til å gynge med sin gledesspredende opptreden, slik at arrangørene måtte sette inn ekstra kryss-avstiving…

Åndelig fokus
– Det har vært et fantastisk stevne. Jesus har vært i sentrum, og vi vet om at minst én person har tatt imot Jesus! sier landsungdomssekretær Kenneth Foss.
– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger både når det gjelder det åndelige og det sosiale. Folk snakker om møtene i etterkant. Tenåringene sier at forkynnelsen og lovsangen er det beste med stevnet. Det synes jeg er flott, og jeg er veldig takknemlig over dette, sier Foss, som var hovedansvarlig for lederteamet på LUS.
– Jeg tror ungdommene har fått merke vårt ønske om at evangeliet skal nå dem og bli levende for dem. Mange har gått fram til forbønn og samtale. For oss
ledere er det godt å vite at vi har fått være til hjelp for dem på forskjellig vis. Noe av poenget med LUS er at delta-
gerne skal bli utrustet og inspirert til å reise hjem og vitne for andre. Jeg tror

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.